SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İtiraz Belediye Şirketinden

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi'nin temizlik ve çöp toplama işine ilişkin ihalenin iptaline, belediye bünyesindeki Esenlik Şirketi'nin itirazının yolaçtığı öğrenildi.

Temizlik ve çöp toplama işi, "özelleştirme" kapsamında yapılan ihale doğrultusunda uzun yıllardır Belediye bünyesindeki Esenlik Şirketi bünyesinde yaptırılıyordu. Eski başkan Cemal Akın döneminde yapılan 36 aylık ihalenin süresinin dolmasının ardından 13 Ekim Salı günü 26 aylık bir süre için temizlik ve çöp toplama işi yeniden ihaleye çıkarılmıştı.

Bu ihale için, Esenlik Şirketi'nin dışında İstanbul merkezli Akmercan ve TEMAY adlı özel şirketlerin şartname aldıkları belirlenmişti. İhalenin özel bir şirkete verilme olasılığının arttığı konuşulurken, Akmercan şirketinin dosya almasına rağmen ihaleye katılmadığı, 13 Ekim günkü ihaleye Esenlik ve TEMAY Şirketlerinin teklif verdiği bildirildi.

Esenlik Şirketi'nin, ihale şartnamesindeki bazı maddelere itirazı üzerine ihalenin iptal edildiği, en az 3 ay sonra ihalenin tekrarlanabileceği, bu sürede temizlik işleminin Esenlik Şirketi tarafından sürdürüleceği öğrenildi.

İhale için başvuran TEMAY Şirketi'nin İstanbul- Zeytinburnu merkezli olduğu, Kayserili Aydoğan ailesinin şirketi olduğu haber alındı.

Bu arada, ihalenin iptaliyle ilgili Belediyeden herhangi bir açıklama yapılmadı.

CENAZE İŞLERİ..
Öte yandan, Malatya Belediyesi'nin Pazartesi günü yaptığı cenaze hizmetleri ihalesini, halen bu işi sürdürmekte olan İNKA Şirketi'nin aldığı öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız