SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İtiraz Etmeden Yaparız'

A- A+ PAYLAŞ

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Yeni Malatya Spor'da Kulüp Başkanı Mehmet Emin Katipoğlu, teknik heyetin raporuna göre transferi şekillendireceklerini söyledi.

Başkan Katipoğlu, devre arasına kadar teknik heyetin transfer ve eksikler noktasında bir rapor hazırlayacağını belirterek, "Takımın teknik patronu Vedat İnceefe'dir. Teknik heyetimizin hazırlayacağı rapor doğrultusunda transferi şekillendireceğiz. Eksik mevkileri mutlaka güçlendireceğiz" dedi.

Adıyamanspor karşısında iyi bir galibiyet aldıklarını kaydeden Katipoğlu, "Adıyamanspor karşısında iyi mücadele ettik. Aldığımız galibiyetin anlamlı olması adına devamını getirmemiz gerekiyor. Adıyamanspor maçı da iyi bir başlangıç oldu. Ancak Malatyaspor'un yenilmesi nedeniyle tam anlamıyla galibiyete sevinemedik. Aldığımız galibiyetle taraftarlarımıza çifte bayram yaşattığımızı düşünüyorum" diye konuştu.

Ayrıca il dışından gelen bir sağlık ekibi futbolcuları performans testine tabi tuttu.

YEMEKLİ TOPLANTI..
Öte yandan Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Yeni Malatya Spor'da yönetim basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Akkoza Otel'de gerçekleştirilen toplantıda bir açıklamada bulunan Yeni Malatya Spor Kulüp Başkanı Mehmet Emin Katipoğlu, takım olarak şansız günler yaşadıklarını ve istedikleri yerde olmadıklarını söyledi. Katipoğlu, Malatya'da öz güvenin kaybolduğunu ve öz güveni tekrar kazandırmak için çalıştıklarını ifade ederek, "Biz yönetim olarak birlik ve beraberlik içerisindeyiz. Bunu herkesin iyi bilmesi ve vurgulaması gerekiyor. Biz 12 arkadaşız ve hepsi birbirinden pırıl pırıl insanlar, herkeste birlik ve beraberlik içerisinde görevini sürdürüyor. Burada kulüp başkanı benim, bazı şeyleri yanlış anlatmak hiçte iç açıcı bir durum değil. Şu ana kadar 6 aylık dönemde 15 defa toplandık. Deplasmanda ve iç saha maçlarında da hep bir aradayız. Burada iki başlı olma gibi bir durum söz konusu değil. Bu şahsiyetimize zarar verir. Bunu söylerken elinizi vicdanınıza koyun. Bu konuda sitem doluyuz" dedi.

"TOPLANTIDA HOCAYI GÖNDERMEME KARARI ALDIK"
Katipoğlu, Teknik Direktör Ufuk Sarı'nın takımdan ayrılması konusuna değinerek, "Biz yönetim kurulu toplantısında hocamızı göndermeme kararı almıştık. Daha sonra futbolcularla yaptığım toplantı sonrası yönetim ikinci defa toplandı ve hocayı gönderme kararı aldık. Burada bir zarar olduğunu tespit ettik. Takıma hoca getirirken de en az yüz tane ismi tartıştık. En sonunda da Vedat İnceefe konusunda mutabık kaldık. İnşallah Rabbim başarılı olmalarına yardım eder" diye konuştu.

"HESAPLARIMIZDA AÇIK VE ŞEFAFFIZ"
Kulüp hesaplarında açık ve şeffaf olduklarını kaydeden Katipoğlu, "Bu belki Malatya'da ilk defa ve belki Türkiye'ye ilk defa bir yönetimin 25 yıldır bu işin içindeyim ve ilk defa kulüp hesaplarının basın önünde herkesin göreceği şekilde hesapları açıklamak her baba yiğidin harcı değil. Bu hesaplar daha önce verilseydi şehir bu şekilde olmazdı. Zamanında bu hesapları birileri sorsaydı birileri bu paralar nerde bu borçlar nerede deseydi bugün memleketimiz bu durumda olmazdı. Biz bunun ilk başlangıcını yapıyoruz. Tüm harcamalarımızı bankadan yapıyoruz çok sıkıştığımız zaman elden ödemelerimizi yapıyoruz onda da imzalıdır mali müşavirimizin, kulüp müdürümüzün ayrıca maddi işlerden ilgilenen başkan yardımcımız Ali Özkan'ın kontrolünde olan bir şeydir bu ve bununda herkes tarafından bilinmesini istiyorum" şeklinde konuştu.

"KULÜP OLARAK ŞANSIZ GÜNLER YAŞADIK"
Katipoğlu, şansız günler yaşadıklarını belirterek, "Biz kulüp olarak tabi ki şanssız günler yaşadık. Ama iyi bir ekibimizin olduğundan kimsenin şüphesi olmasın iyi bir kadromuz var. Ama bazen çok tecrübeli şoförler bile kaza yapabiliyor. Sizlere bak veriyorum burada bir sabırsızlığın olduğunun farkındayım. Takım belli bir yere gelmiş ve belli bir yerden belli bir yere düşmüş bu da kolay bir şey değil. Bir her konuda açığız ve herkes istediği soruyu bize sorabilir. Şunu da özellikle belirtmek istiyorum, televizyona çıktığımız zaman takımın içinde hep dışarıdayız. Bu dışarıda oluşumuz bize de zarar veriyor yönetime de zarar veriyor. Özellikle yönetim üzerinden bunların yapılması çok yanlış. Ben açık konuşuyorum özellikle maddi konuda ben Ali Özkan'a kefilim. Bu konuda benim zerre kadar kuşkum yok ama kamuoyunda yanlış bir imaj veriliyor. Biz 12 arkadaş toplanmışız yönetim olarak iki arkadaşımıza yetki vermişiz. Kulüp başkanı, muhasip ve kulüp ikinci başkanı ve burada da kulüp başkanının imzası olmak şartıyla ancak ben burada olmazsam bu durum geçerlidir. Ama ben burada olduğum sürece hiç kimse buradan kuruş para alamaz. Burada iki başlılık üç başlılık şeklinde yorumlar yapılıyor ve bunlar çok çirkin şeyler" görüşünü savundu.

"MALATYA'YA ÖZ GÜVENİNİ KAZANDIRMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ"
Malatya'nın öz güvenini yitirdiğini savunan Katipoğlu, "Burada kaynak bulma şansımız, yıllardır bu ilde herkes ümidini yitirmiş gerçekçi olmak lazım bugün İstanbul'a Ankara'ya işadamlarımızın yanına gidip Malatyaspor dediğiniz zaman insanlar ilk başta geri çekiliyorlar. Bizim ilk önce bu güveni kazanmamız lazım bu Malatya'da özgüveni kazandığımız zaman dünya üzerinde ki tüm Malatyalılar hepsi arkamızda durur. Bizim ilk önce özgüvenini yitirmiş Malatya'nın özgüvenini kazanmamız lazım. Herkes kulüp olma yolunda bir adımdan bahsediyor işte kulüp olma yolunda biz adım attık ve Türkiye'de hiçbir kulüp yönetimi bu şekilde bir adım atamaz. Malatya'da şimdiye kadar bunlar olsaydı biz bu durumda olmazdık. Bunu özellikle belirtmek istiyorum. Burada herkes istediği soruyu sorsun ve sonra televizyona çıkıp ta şu bu demesin. Divan kurulu başkanımız Ahmet Çakır'dır. Eğer Belediye Başkanımız Ahmet Çakır bize derse ki başkanım kongre kararı alın biz hiç itiraz etmeden arkamıza bakmadan ne emrederse onu yaparız. Ama
Malatya için Yeni Malatya Spor için ne gerekiyorsa onu yaparız. Bundan herkes müsterih olsun. Bizim divana saygımız sonsuz. Yönetimin hesap verme yetkisi yoktur. Bizim mali müşavirimiz var denetim kurulu başkanından hesap isterler denetim kurulu başkanı hesap verir yönetimin hesap verme yetkisi yoktur. Biz burada bu hesabı veriyorsak bizden sonra gelenlerde bu hesabı versinler. Biz burada bir adım attık. Kimse burada minareyi çalıp kılıfını hazırlamasın ben bu kadar açığım bu kadar şeffafım. Elimizi vicdanımıza koyup önce Malatya'da futbolun bir yerlere gelmesi lazım. Ama biz çok şeylerle uğraştık burada ve hala yönetimimiz eleştirildi" ifadelerini kullandı.

Yeni Malatya Spor Yönetim Kurulu Üyesi Şahin Özer, gelir ve gider hakkında bilgiler verdi. Kulüp gelirleri toplamı 2 milyon 90 bin 951 TL, kulüp gider tablosu ise, 2 milyon 90 bin 950 TL olarak açıklandı.

Kulüp gelirleri 1 Haziran - 12 Kasım 2010 tarihleri arasında kombine bilet satışı 5 bin 350 TL, maç hasılatları 13 bin195 TL, federasyon gelirleri Türkiye Kupası gelirleri 371 Bin TL, forma reklam gelirleri 1 milyon 130 bin TL, kulüp isim hakkı gelirleri 345 bin 900 TL, futbolcu bonservis bedelleri 75 bin TL, bağış gelirleri 140 bin TL, amatör branş gelirleri 3 bin 905 TL, dönem başı kasa mevcudu bin 558 TL, dönem başı banka mevcudu 5 bin 403 TL, toplamda 2 milyon 90 bin 951 TL olarak açıklandı.

Kulüp giderleri ise futbolcu peşinat ve bonservis bedelleri 1 milyon 217 bin TL, futbolcu prim giderleri Türkiye kupası primleri dahil 135 bin 750 TL, futbolcu kamp giderleri 73 bin 200, sağlık giderleri 23 bin 875 TL, yemek giderleri 23 bin 322 TL, teknik kadro maaş ve prim giderleri 74 bin 250 TL, personel maaş ve prim giderleri 72 bin 250 TL, sporcu malzeme ve giyim giderleri 55 bin TL, ödenen K.D.V. ve stopaj 121 bin 200 TL, T.F.F. emeklilik hakkı kazanma ödentisi vize ve işlem giderleri 40 bin 757 TL, noter ve kırtasiye giderleri 6 bin 801 TL, kulüp araba otobüs ve deplasman yakıt giderleri 10 bin 200 TL, 2009-2010 sezonu şampiyonluk primi ve maç başı ücretleri 99 bin 100 TL, temizlik giderleri 2 bin 750 TL, seyahat konaklama ulaşım vb. giderler 34 bin 950 TL, amatör branş giderleri 34 bin 820 TL, alt yapı giderleri 32 bin 265 TL, geçmiş dönem piyasa borçlarına ödenen 7 bin 690 TL, diğer çeşitli giderleri 3 bin 250 TL, bankalar 16 bin 300 TL, vesaire giderleri kasada bulunan 6 Bin 220 TL, toplamda toplamı 2 milyon 90 bin 950 TL olarak bildirildi.

Kulübün ödenecek borçları ve alacak rakamları ise şu şekilde açıklandı:

"Ödenmesi gereken ve vadesi gelmemiş borçlar 217 Bin TL, K.D.V. ve stopaj maliyeye 56 bin TL, sigorta primleri 109 bin 152 TL, piyasaya olan borçlar 36 bin 447 TL olmak üzere toplam 418 bin 599 TL ödenecek borç bulunmakta; alacaklar ise, T.F.F'den 46 Bin 644 TL, iddia gelirleri tahmini 250 Bin TL olmak üzere toplam 296 bin 644 TL."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız