SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İtiraz Yolu 9 Nisan'a Dek Açık

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:22:10
İtiraz Yolu 9 Nisan'a Dek Açık
A- A+ PAYLAŞ

hurriyet.com.tr'de Oya Armutçu imzasıyla yeralan habere göre;  Türkiye eşi benzeri görülmemiş bir yerel seçime sahne olurken gözler, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) taranmış tutanakları ile birlikte açıklayacağı ‘Sandık Ölçekli Seçim Sonuçları’ ve kesin sonuçların ne zaman ilan edileceğine çevrildi.

9 Nisan’a kadar il ve ilçe seçim kurullarına itiraz süreleri işletilecek. Tüm itirazlar sonuçlandıktan sonra YSK kesin sonuçları sandık ölçekli de olmak üzere ilan edecek. 2009 yerel seçimlerinde YSK kesin sonuçları 43 günde ilan etmişti. 30 Mart’ta Cihan ve Anadolu Ajansı’nın sandık sonuçlarını farklı yansıtması üzerine YSK Başkanı Sadi Güven “Sonuçlar sağlıklı. En kısa sürede açıklama yapacağız” demişti. YSK’nın resmi internet sitesinde ise Sandık Ölçekli Seçim Sonuçları ile ilgili “Bu sayfa, 30 Mart 2014 Mahalli İdareler Genel Seçim sonuçları kesinleşinceye kadar hizmet vermeyecektir” açıklaması yapıldı. Seçim sonuçlarına 298 sayılı Seçim Kanunu’na göre itiraz süreleri var. Buna göre, ilçe seçim kuruluna sonuçlara ilişkin yapılacak itirazlar en geç bugün saat 15.00’e kadar yapılabilecek. Dilekçelere, itirazın dayandığı delil olan ıslak imzalı sandık sonuç tutanağı, bu bulunamıyorsa sandık sonuç tutanağının fotoğrafının eklenmesi gerekiyor. İlçe seçim kurulu itirazlar konusundaki kararını en geç 3 Nisan’a kadar verecek. İlçe seçim kurulu karar aldıktan sonra bu karara en geç 1 gün içinde il seçim kurulunda da itiraz hakkı bulunuyor. İl seçim kurulu da kendisine yapılan itirazları 2 gün içinde karara bağlayacak. İl seçim kurulu kararlarına karşı da YSK’ya 3 gün içinde ‘olağan itiraz’ hakkı bulunuyor. YSK’nın vereceği karar ise ‘nihai ve kesin karar’ oluyor. Söz konusu seçimle ilgili kesin karar da YSK’nın kararıyla açıklanacak. Bu süreler dikkate alınınca seçim sonuçlarına YSK’ya itiraz dahil 9 Nisan’a kadar itiraz yolu açık.

Haberin aslını hurriyet.com.tr'ye aşağıdaki adresten ulaşarak okuyabilirsiniz:

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/26127741.asp 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız