SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İTO İle İşbirliği Anlaşması

A- A+ PAYLAŞ

İstanbul Ticaret Odası (İTO) ile Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) arasında kardeşlik ve işbirliği anlaşması imzalandı.

Anlaşmanın imzalanması nedeniyle Malatya'ya gelen İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, MTSO'da basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Hükümetin güvenoyu almasını değerlendiren Yalçıntaş, "Türkiye olarak cumhurbaşkanlığı seçimiyle başlayan tartışmalardan dolayı 3-4 ay kaybettik. Şimdi Türkiye'nin gerçek gündemi konuşulmaya başladı. Seçim süreci, hükümetin güvenoyu almasıyla tamamlanmıştır. Cumhurbaşkanlığı demokratik kurallara uygun olarak gerçekleşmiştir. Bundan sonra artık çalışma, üretme ve Türkiye'yi daha iyiye götürme zamanıdır" dedi.

Bu dönemin özellikle küçük ve orta boy işletmelere (KOBİ) eğilme dönemi olduğunu vurgulayan Yalçıntaş, "KOBİ'lerin dünya konjonktüründen ve küreselleşmeden kaynaklanan çok ciddi sıkıntıları vardır. Hükümetin yapması gereken sıkıntıları geçirecek tedbirleri bir an evvel almaktır. Yeni hükümetin ekonomik programında küçük ve orta boy işletmelerle ilgili tedbirler yer aldı. Hükümet bu tedbirleri bir an önce almalı ve KOBİ'ler desteklenmelidir" şeklinde konuştu.

Doğu'nun kalkınmasındaki en önemli temellerden birisinin turizm olduğuna dikkat çeken Murat Yalçıntaş, daha sonra şöyle konuştu:

"Turizm, yeni iş imkanları meydana getiren bir sektör. Doğu'daki turizm imkanlarının artırılması için Erzurum, Kars, Sarıkamış, Bitlis ve Van'ı kış sporları için merkez olarak düşündük. 2011 Kış Olimpiyatları'nın burada yapılması için girişimlerde bulunduk. Girişimin ilk yansıması 2011 Uluslararası Üniversitelerarası Kış Olimpiyatları'nın Erzurum'a kazandırılmasıdır. Bu odamızın Doğu'nun kalkınması için verdiği emeğin sadece bir somut göstergesidir."

TOBB olarak çok uzun zamandan beri teşviklerin gerçek anlamda faydalı olabilmesi için ve daha da ileriye gidebilmesi için sektörel ve bölgesel anlamda teşviklerin verilmesi gerektiğini savunduklarını vurgulayan İTO Başkanı Yalçıntaş, "Bir kent veya bir bölgeye her alanda teşvik verilmesi doğru değil. Her bölgenin kendine has avantajları ve düşkünlüğü vardır. O bölgeye o alanda teşvik verilmeli. Mesela Malatya tarıma dayalı sanayide ve tekstilde ileriye gittiyse Malatya'ya verilen teşvikler tarıma dayalı sanayi ve tekstile yönelik olmalı. Başka bölgede turizm alanı varsa o bölgeye turizm alanında teşvik verilmeli" şeklinde konuştu.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç da MTSO olarak İTO ile kardeş oda olma anlaşması yapacaklarını belirtip, "İhracata İlk Adım Projesi prensibinde de anlaştık. İlimize böylece yeni ihracatçıları kazandırmış olacağız" dedi.

Konuşmalardan sonra kardeşlik ve işbirliği anlaşması imzalandı. Her iki başkan da birbirlerine plaket ve çeşitli hediyeler sundu.

VALİYİ ZİYARET..
Bu arada İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz'ü makamında ziyaret etti. Yalçıntaş, burada yaptığı konuşmada, "Türkiye, İstanbul ve Anadolu'nun eşgüdümlü çalışmasıyla gelişir. Bu nedenle Anadolu işadamlarının önünün açılması lazım" dedi.

İhracata İlk Adım Eğitim Projesi çerçevesinde Türkiye'de 8 odaya eğitim verilip başarı sağlandığını vurgulayan Yalçıntaş, "Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nda da aynı eğitimi vereceğiz. Böylece yeni ihracatçılar kazanacağız" şeklinde konuştu.

Daha sonra Vali Halil İbrahim Daşöz, Yalçıntaş'a Malatya ekonomisiyle ilgili brifing verdi.

Bu arada ziyaret sonunda Vali, İTO Başkanı Murat Yalçıntaş'a tepside kuru kayısı hediye ederken, Yalçıntaş da Vali Daşöz'e İTO'nun çini plaketini verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız