SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İTO'dan Şehit Anısına Okul

A- A+ PAYLAŞ

İstanbul Ticaret Odası (İTO), terörle mücadele kapsamında şehit düşen Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları anısına, şehitlerimizin memleketlerinde okullar yaptıracağını açıkladı. Okullardan biri de Malatya'da yaptırılacak.

İTO'dan yapılan açıklamaya göre, Yönetim Kurulu'nun aldığı kararla, Isparta, Samsun, Rize, Gümüşhane, Malatya ve İstanbul'un ilçelerinde 8'er derslikli ilköğretim okulları ile lojmanlar inşa edilecek. Açıklamada okulların adlarını şehitlerden alacağı belirtilirken, projeyle şehitlerin adlarının ölümsüzleşmesi hedefleniyor. İTO, bu yıl ayrıca 4 ilde daha okul yaptırarak, sayıyı 10'a çıkaracak. Bu kapsamdaki ilk protokol yarın Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve İTO Yönetim Kurulu Başkanı Murat
Yalçıntaş'ın katılımıyla Samsun Valiliği nezaretinde imzalanacak.

İTO'nun sosyal sorumlulukları çerçevesinde eğitimi her zaman ön planda tuttuğunu belirten İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, "Bu vatanın birliği bütünlüğü için kendini feda eden şehitlerimize minnet borcumuzu ödemek için ne yapsak azdır. Terörle mücadele çalışmaları sırasında şehit olan TSK mensuplarının anısına, memleketlerinde okul yaptırarak, şehitlerimizin mücadelelerini sürdürerek aziz hatıralarını yaşatacağız" dedi.

İTO Başkanı Yalçıntaş, Yönetim Kurulu kararıyla Milli Eğitim Bakanlığı'nın teyidine sunulan 8'er derslikli okul ve lojman yaptırılacak 6 il ve ilçeyi şöyle açıkladı:

"Isparta'nın Yenişarbademli ilçesinde; Samsun'un Terme ilçesinde 16 terör şehidi için Şehit Jandarma Kurmay Binbaşı Kibar Korhan Koç anısına; Rize'nin Çamlıhemşin ilçesi Topluca köyünde Şehit Binbaşı Ömer Aktuğ anısına; Gümüşhane'nin Kelkit ilçesi Söğütlü beldesinde Şehit Jandarma Uzman Çavuş Tahsin Onuk anısına; Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi Gözene köyünde Şehit Uzman Jandarma Çavuş Mustafa Kaya anısına; İstanbul'un Çatalca ilçesi Kalfaköy'de Şehit Asteğmen Ali Yılmaz anısına."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız