SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Itri İçin Anma Konseri

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:18:37
Itri İçin Anma Konseri
A- A+ PAYLAŞ

UNESCO (United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization) tarafından 2012 yılı anma programına alınan Bestekar Buhurizade Mustafa Itri Efendi’nin 300’üncü ölüm yılı olması münasebetiyle, Malatya’da bir anma programı düzenlendi. 

Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen anma programına; Malatya Belediye Başkan Yardımcısı ve Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanı Ertan Mumcu, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü (PMYO) İbrahim Azcan, İl Kültür ve Turizm İl Müdürü Derviş Özbay ve Gözde Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Kenan Kalı’nın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Anma etkinliğinde bir konuşma yapan İl Halk Kütüphanesi Müdiresi Mümine Aydın, “Geçmişte yaşamış büyük değerlerimizi anmak, anlamak ve gelecek nesillere tanıtmak bizleri için bir borç ve görevdir. 17. yüzyıla damgasını vuran büyük bestekar ve Türk musikisinin en büyük üstatlarından biri olan Buhurizade Mustafa Itri Efendi’yi yaşadığı dönemde dinleyenler bizden daha şanslıydı. Çünkü çok sayıda bestesi bulunan Buhurizade Mustafa Itri Efendi’nin günümüze sadece 40 eseri kalmıştır. Bize düşen geçmişten günümüze akan, aktıkça yol olmaya mahkum görünen değerlerimize sahip çıkmak, bu dev yapıtların üzerilerindeki tozları silmektir” dedi.

Anma programı, Yaşar Büyükyolcu ve ekibinin müzik dinletisiyle sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız