SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İTÜ'de 'Arapgir Evleri' Sergisi

A- A+ PAYLAŞ

İTÜ, Arapgir Belediyesi ve İstanbul Arapgir Kültür Derneği işbirliği ile gerçekleştirilen "Arapgir Evleri" proje çalışmasına ilişkin serginin, 6 Kasım Cumartesi günü İTÜ'nün Mimarlık Fakültesi Taşkışla Binası'nda açılacağı bildirildi.

Konuya ilişkin olarak İstanbul Arapgir Kültür Derneği'nden yapılan açıklama şöyle:

"İTÜ Mimarlık Bölümü, İstanbul Arapgir Kültür Derneği ve Arapgir Belediyesi işbirliği ile gerçekleştirilen 2009-2010 yaz dönemi Rölöve ve Restorasyon Stüdyosu “ARAPGİR EVLERİ” proje sergisi İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Taşkışla binasında 127 nolu holde 06.11.2010 Cumartesi saat:14.00’de yapılacak.

Yürüteç ile ilgili bilgi veren Arapgir Kültür Derneği Başkanı Turgay AKŞAHİN, “Arapgir’in Tarihi Kentler Birliği’ne yaklaşık bir buçuk yıl önce girmesiyle birlikte Arapgir Kültür Derneği olarak Arapgir Belediyesi, İTÜ ve Çekül Vakfı ile yakın ilişkiler içerisine girerek ilçemizde bulunan tarihi ve kültürel değerlerimizle ilgili hızlı bir çalışma başlatılmış durumda. Bu çalışmaya öncelikle İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi bu yıl içerisinde Arapgir’e değerli hocalarımız ve teknik ekip eşliğinde çalışma yapılmış, örnek projeler hemşehrilerimizin gösterimine sunulmak üzere Arapgir Evleri adı altında proje sergisi düzenlenerek Arapgir’de mevcut olan Tarihi-Kültürel değerlere sahip çıkılmasına dikkat çekmek amaçlanmıştır. Amacımız önümüzdeki dönemde Arapgir’i potansiyel turizm merkezi haline getirmek için bütün tarihi değerlerimizi gün ışığına çıkarmaktır” Dedi.

Bilindiği üzere geçtiğimiz Mayıs ayı içerisinde Yüksek Mimar Tuğba BARLIK, Yüksek Mimar Serda TORUS yönetiminde beş kişilik teknik ekip Arapgir’in tarihi değerlerin tespitini yaparak halihazır durumunu belirledi. Ayrıca Haziran ayı içerisinde İTÜ Mimarlık Fakültesi’nden Prof.Dr.Gülen ÇAĞDAŞ ve Prof.Dr.Kutgün EYÜPGİLLER yürütecinde yirmi beş kişilik teknik ekibiyle belirlenen tarihi değerlerin projesini hazırladı.

Hazırlanın projeler Arapgir Ulu Cami, Molla Eyüp Mescidi(Kütüphane), Arapgir Çarşı Hamamı, Kaşkaloğlu Konağı, Serkis Miraşoğlu Konağı, Kulubeyoğlu Konağı, Keşişin Konağı projeleri hazırlanarak önümüzdeki aylarda restorasyonu için çalışmalara başlanılması hedefleniyor.

Ayrıca Ekim ayı içerisinde yine İstanbul Teknik Üniversitesi Şehircilik ve Planlama bölümünden Prof.Dr.Mehmet OCAKÇI eşliğinde 18 kişilik teknik ekip Arapgir’in imar planlaması ile ilgili çalışmalar yaparak Arapgir’in mevcut imar durumunu sağlıklı bir şekilde yapılması planlanıyor.

Yukarıdaki çalışmaların sonucu olarak İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Taşkışla Binasında yapılacak Arapgir Evleri Proje Sergisine tüm hemşehrilerimizin katılımını bekliyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız