SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İTÜ'de ''Malatya İl Gelişme Planı'' Çalıştayı..

A- A+ PAYLAŞ

İTÜ (İstanbul Teknik Üniversitesi)Mimarlık Fakültesi yönetim kurulu kararıyla Malatya’nın ekonomik, sosyal, kültürel yönden kalkınmasını amaçlayan “Malatya İl Gelişme Planı “ çalışması yapıldığı açıkladı. Projenin tanıtı ve çalışmaları başlatmak amacıyla İstanbul’da bir Çalıştay düzenlendi.

MALATYA VE BAZI İLÇELERDE ÇALIŞILDı..
Söz konusu çalışmanın, İTÜ Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nde öğrencilere bir kentin planlamasının anlatımıyla ilgili somut bir örnek üzerinde çalışılması önerisinin ilgi görmesi, başta Prof.Dr. Metin Sözen olmak üzere bu üniversitenin Malatyalı öğretim üyelerinin “Malatya Örneği”ni önermesiyle başlatıldığı belirtildi.

İlgili bölümden öğretim üyeleri ve öğrencilerin, geçtiğimiz aylarda Malatya ve bazı ilçelerinde “alan çalışması” yaptıkları, fiili durum üzerine bir takım projeler geliştirdikleri, Çalıştay’da bu projelerin ele alınacağı bildirildi.

4 ARALIK’TA ÇALIŞTAY..
İTܒnün projesi ile ilgili olarak Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği genel sekreteri Mahmut Alikaşifoğlu ile 2. Başkan Erdan Alkan bir açıklama yaparak bilgi verdiler. Açıklamada, “İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nin almış olduğu bir kararla Malatya’nın ekonomik, sosyal, kültürel yönden top yekün kalkınmasını amaçlayan Malatya İl Gelişme Planı çalışması yapılmaktadır. Bu projede öğretim üyesi profesör ve doçentlerin nezaretinde doktora öğrencileri bir ekip halinde çalışmaktadır.

Bu çalışmaya MASTÖB (Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği) ve ÇEKÜL (Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı) katılmaktadır.

Bu projenin tanıtımı ve çalışmaları başlatmak amacıyla 4 Aralık 2006 Pazartesi günü saat 14.00’de İstanbul Teknik Üniversitesi Taşkışla binasında bir Çalıştay düzenlenmiştir.”dendi.

PROGRAM..
4 Aralık Pazartesi günü İTÜ Taşkışla binası 127 no’lu Konferans Salonu’nda yapılacak olan “Malatya İl Gelişme Planı Toplantısı”nda açılış konuşmaları, 14.00- 15.00 saatleri arasında İTÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Cengiz Giritlioğlu, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mesut Parlak, ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof.Dr. Metin Sözen, MASTÖB Başkanı Ahmet Karaaslan, Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın ve Vali Halil İbrahim Daşöz tarafından yapılacak.

Daha sonra proje koondinatörü olan, İTÜ Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlaması Bölümü’nden Prof.Dr. Mehmet Ocakçı, Malatya İl Gelişme Planı’nın sunumunu yapacak.

15.00- 18.30 arasında ise Malatya Çalıştayı gerçekleştirilecek. Bu Çalıştayı da İTÜ Mimarlık Fakültesi Bölge Planlama Ana Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Gülden Erkut, ÇEKÜL Vakfı Proje Koordinatörü Kamber Durna ile MASTÖB Genel Sekreteri Avukat Mahmut Alikaşifoğlu yönetecekler.

Çalıştay, saat 18.30’da başlayacak olan Kokteyl ve Sergiyle son bulacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız