SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İTÜ'nün Malatyalı Dahi Öğrencisi de Koronavirüs Kurbanı

0
Güncellendi - 2020-04-14 05:19:57
İTÜ'nün Malatyalı Dahi Öğrencisi de Koronavirüs Kurbanı
A- A+ PAYLAŞ

İstanbul Teknik Üniversitesi'nin (İTÜ) Uçak ve Uzay Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencisi Malatyalı Emircan Kılıçkaya, dünyayı kasıp kavuran koronavirüs testinin pozitif çıkmasından sonra, tedavi altına alındığı hastanede, koronavirüs salgınına yenik düşerek yaşamını yitirdi. 11 Nisan Cumartesi sabah saatlerinde vefat eden Emircan Kılıçkaya, aynı gün İstanbul – Kilyos’ta toprağa verildi.

Emircan Kılıçkaya, 2015 yılında İstanbul – Fahreddin Kerim Gökay Anadolu Lisesi’nde birincilikle mezun olmuş ve Türkiye’nin en prestijli üniversitelerinden biri olan İTÜ'nün Uçak ve Uzay Mühendisliği Bölümü’nü kazanmıştı. Emircan Kılıçkaya, yapay zeka algoritması üzerine çalışıyordu.

Malatya – Darendeli olan 22 yaşındaki Emircan Kılıçkaya’nın vefatı okul arkadaşları ve hocaları arasında büyük üzüntüye yol açtı. Kılıçkaya’nın vefatının öğrenilmesinden sonra sosyal medyada çok sayıda mesaj yayınlayan okul arkadaşları ve İstanbul Teknik Üniversitesi hocaları, Emircan Kılıçkaya’nın çalışkanlığı, dürüstlüğü, yardımseverliği, üretkenliği, ahlaki duruşu ve gelecekte yetkin bir bilim adamı olarak Türkiye’ye hizmet etme aşkına vurgu yaparak ailesine başsağlığı dilediler.

”İTÜ Camiasına başsağlığı dileriz”

İTÜ son sınıf öğrencisi Emircan Kılıçkaya’nın koronavirüse yakalanarak vefat etmesi sonrasında İTÜ Rektörlüğü de resmi sosyal medya hesaplarından başsağlığı mesajı yayınladı. Mesajda, “Uçak Mühendisliği Bölümü öğrencimiz Emircan Kılıçkaya’yı 11 Nisan 2020’de COVID-19 nedeniyle kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Merhuma Allah’^tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve İTÜ Camiasına başsağlığı dileriz” denildi”.

“Hemşehrim Emircan Kılıçkaya’yı kaybettik”

CHP Malatya Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba da yayınladığı mesajla Emircan Kılıçkaya’nın vefatından duyduğu üzüntüyü paylaştı ve ailesine başsağlığı diledi.

Sosyal medya hesaplarından Emircan Kılıçkaya’nın fotoğrafı eşliğinde paylaştığı mesajda, Veli Ağbaba, İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri son sınıf öğrencisi Emircan Kılıçkaya #Koronavirüs nedeniyle hayata gözlerini yumdu. Malatya Darendeli 22 yaşındaki hemşehrim Emircan Kılıçkaya'ya Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Başımız sağolsun” dedi.

“Emircan, yardımsever, çalışkan ve vefalıydı”

İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi eski Dekanı Prof. Dr. Metin Orhan Kaya, da twitter hesabından, öğrencisi Emircan Kılıçkaya’nın ölümünden duyduğu derin üzüntüyü dile getirdi. Prof. Dr. Metin Orhan Kaya, mesajında, “İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri son sınıf öğrencisi ve CBI Lab üyesi sevgili Emircan Kılıçkaya bu sabah Corona virüsü nedeniyle hayata gözlerini yummuştur. Kendisi gerçekten son derece yardım sever, çalışkan ve vefalı birisiydi. Allah rahmetiyle muamele etsin”.

“Emircan’ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz”

Emircan Kılıçkaya’nın dönem birincisi olarak mezun olduğu İstanbul- Fahreddin Kerim Gökay Anadolu Lisesi de okulda iz bırakan öğrencisini unutmadı ve okulun web sitesinde bir başsağlığı mesajı yayınladı. Mesajda şöyle denildi: “2015 dönem birincisi mezunumuz, İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri son sınıf öğrencisi Emircan KILIÇKAYA'yı bu sabah Covid-19 nedeniyle kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşamaktayız. Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileriz. Başımız sağolsun. Fahreddin Kerim Gökay AL Ailesi”.

Rektörler mesaj yayınladı

İTÜ öğrencisi 22 yaşındaki Emircan Kılıçkaya’nın koronavirüse yenik düşerek yaşamını yitirmesi üniversite camiasında üzüntüyle karşılandı. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı da Emircan Kılıçkaya’nın vefatı nedeniyle birer başsağlığı mesajı yayınladı.

Emircan Kılıçkaya kimdir?

Ailesi Malatya’nın Darende ilçesi Balaban beldesinden olan Emircan Kılıçkaya, 2015 yılında Fahreddin İstanbul – Fahreddin Kerim Gökay Anadolu Lisesi’nden dönem birincisi olarak mezun oldu. İTÜ Uçak ve Uzay Mühendisliği’ni kazanan Emircan Kılıçkaya, Yapay Zeka Algoritması üzerine çalışıyordu. Bu alanda, çeşitli televizyon programlarına da katılan Emrican Kılıçkaya, basit bir robotu öğrenen bir cihaza çevirme konusunda bir projeyi de yürüttüğü belirtildi

Emircan Kılıçkaya’nın Balaban beldesinden, Darende İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de yapan merhum Ali Bekir Kılıçkaya’nın torunu ve Afitap - Salih Kılıçkaya çiftinin oğlu olduğu öğrenildi.

Emircan Kılıçkaya’nın ablası Derya Kılıçkaya ise Kocaeli Üniversitesi’nde Öğretim Görevlisi Dr. Olarak görev yapıyor.

Darendeliler Kültür Sağlık ve Eğitim Vakfı (DASEV) Kurucusu Hilmi Keyhıdır, “Emir Can’ım ruhun şad mekânın cennet olsun”

Bu arada, sosyal medya platformu Facebook’ta yayınlanan ‘Maşara’ başlıklı hesapta, Darendeliler Kültür Sağlık ve Eğitim Vakfı Kurucularından Hilmi Keyhıdır Emircan Kılıçkaya’nın ardından duygusal bir yazı paylaştı.

Yazısında, Emircan Kılıçkaya’nın çocukluk hayallerine ve çalışkanlığına ilişkin gözlemlerini aktaran Hilmi Keyhıdır, Emircan’a hitaben, “Sevgili Emircan” sözleri ile başladığı paylaşımında, “Kendine ayırdığın özel odanda ablan ile eğitimde yarış yapar mutluluğunu sergilerdin” dedi.

Hilmi Keyhıdır, Emircan Kılıçkaya ’nın 22 yaşında vefatının ardından yaptığı paylaşımda duygularını şu satırlarla dile getirdi:

“SEVGİLİ EMİRCAN; Küçük yaşından beri hedefinde ailene topluma ve millete kariyerli hizmet etme sevdası vardı. Kendine ayırdığın özel odanda ablan ile eğitimde yarış yapar mutluluğunu sergilerdin. Bu eğitim yılı sonunda uçak mühendisi olarak mezun olup ortaokul sıralarında hedefine aldığın ve kartını gösterdiğin eğitimin mutluluğunu yaşayacaktın. Hayatının baharında ve YİRMİ İKİ YAŞINDA hedefine yaklaştığın sırada hakkın takdirine boyun eğdin sevenlerini üzdün ablanı yalnız bıraktın Annene ve babana acı verdin. Emir can’ım ruhun şad mekânın cennet olsun”.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

26 yorum yapılmış

  • Mert (3 yıl önce)
    Mekanı cennet olsun. Allah Ailesine bitmek tükenmek bilmeyen sabır versin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yaşar GÜZEL (3 yıl önce)
    Merhum Emir Can KILIÇKAYA'ya Allah 'tan Rahmet Ailesine Başsağlığı Diliyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Birdesen Şahin (3 yıl önce)
    Mekanın cennet olsun delikanlı,ailenin başı sağolsun Allah'ım sabır versin ,tanımadığım halde çok üzüldüm, Allah gençleri esirgesin ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Alp Tunga (3 yıl önce)
    Yetişmiş bir genç fidan, Kendini Bilime adamış bir insan, Ve ülkesi için gelecek vaad eden bir umut... Pek çoğumuzun belki halan önemsemediği korono belasına yenik düştü... Allah ailesine sabırlar versin. Kendisinin de mekanı cennet olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (3 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin ailesine sabır versin…
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet YALVAÇ (3 yıl önce)
    Allah Cellecelaluhu Rahmet etsin acılı kederli ailesine Sabr-Cemil İhsan eylesin
    0
    0
    Yanıtla
  • Çavuşoğlu (3 yıl önce)
    Bu durmda ne denir ne yazılır kelimeler boğazîma düğümleniyor tanımazdım bu Aslan parçasını ama nasıl üzüldüğümün şahidi gözlerimden akan yaşları durduramadîğîm Tüm ülkemizin Başı sağ olsun seni yanına alanın sana orada Cennet köşesini ayırtmıştır mutlaka Güzel insan
    0
    0
    Yanıtla
  • Cezmi (3 yıl önce)
    Allah gani gani rahmet eylesin kederli ailesine Tüm Malatyalı hemşehrilerimize eş ve dostlarına baş sağlığı ve sabırlar diliyorum mekanı cennet olsun inşallah .
    0
    0
    Yanıtla
  • Dr. Özkan Boyraz (3 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Ailesine sabırlar diliyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal Nebi (3 yıl önce)
    Bir Malatyalı olarak evladımıza Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun geride kalan aile fertlerine yüce mevlam sabır versin. Amin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hilmi Keyhıdır (3 yıl önce)
    Hizmet verdiği Malatya Haber gazetesi adına meslek duygusu içinde zaman ayırıp ilinin ve ilçesinin değerli evladı Emir Kılıçkaya adına haber oluşturan geçmişi geleceğe taşıyan Güler HAZAR'I tebrik ediyor yüreğine ve kalemine sağlık diyorum.Sayın milletvekilimiz Veli Ağbaba beyefendiye de teşekkür ediyorum. Yeni Malatya Haber gazetesi kadrosuna saygılar sunar Emircan a bir defa daha rahmet diliyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hilmi Keyhıdır (3 yıl önce)
    Hayatının baharında yetenekli ve sevecen haliyle hakkın takdirine rıza gösteren Emircan Kılıçkaya'ya rahmet dilerken tüm yakınlarına sevenlerine okul arkadaşlarına,idareciliğin ve öğretmenliğin güzel örneğini serğileyen ve yansıtan İTÜ eğitim camiasına Eğe Üniversitesi Rektörü Sayın Prof Dr.Nüket Hotar,Atatürk Üniversitesi rektörü sayın Prof Dr Ömer Çomaklı ,Fahrettin Kerim Gökay lisesinin değerli kadrosuna,Malatya milletvekilimiz Sayın Veli Ağbaba beyefendiye yorumları ile manevi destek sağlayan tüm yorumculara, Meslek ve görev anlayışı içinde Yeni Malatya Gazetesine değer katan VE geçmişi ölümsüzleştiren GÜLER HAZAR kardeşime şahsım ve Kılıçkaya ailesi ve Darendeliler adına akrabası olarak teşekkür ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Sarıkaya (3 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun. Ailesine sabır diliyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Celal (3 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin uzmanlar gençlerde ölüm oranının düsük oldugunu söylüyor acaba kronik bir rahatsızlığı mı vardı
    0
    0
    Yanıtla
  • Osman Kurt (3 yıl önce)Celal isimli kullanıcı yorumuna
    Malatya lı değerimiz Allahtan rahmet ailesine ve sevenlerine sabrı cemil diliyorum. Mekanı cennet olsun inşaaallah
    0
    0
    Yanıtla
  • Selim Kocaaslan (3 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin Mekanı Cennet olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Av. Selahattin Sarıoğlu (3 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin. Çok önemi bir kayıp.
    0
    0
    Yanıtla
  • Dr.Ali YILDIRIM (3 yıl önce)
    Değerli Ağabeyim Salih Kılıçkayanın , bircik evladı ,Emican'ın vefatıdan dolayı büyük üzüntü duydum.Merhuma Allah'tan Rahmet dilerim.Mekanı cennet olsun.Ailesi ve tüm sevenlerinin başı sağ olsun. Allah sabırlar versin...
    0
    0
    Yanıtla
  • Salih hoca (3 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun inşaallah.
    0
    0
    Yanıtla
  • Apricot (3 yıl önce)
    Çok uzuldum Allah rahmet eylesin ailesine sabırlar dilerim
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    Üzülmemek elde değil.Canım yavrumuz,hemşehrimizin mekanı cennet olsun.Ailesine Rabbim sabırlar versin.Başları sağolsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Baba44 (3 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun Aileye ve yakinlara başi sag olsun gencecik bir kardsimzz viruse kurban gttii .
    0
    0
    Yanıtla
  • Nusret ÇİÇEK(MALATYALI)BAĞCILAR / İSTANBUL (3 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa44 (3 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin ailesine sabır versin...
    0
    0
    Yanıtla
  • 44Sevdalisi (3 yıl önce)
    Cok üzüldüm. Allahtan rahmet dilerim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Ali (3 yıl önce)
    Allah Rahmet Etsin mekanı cennet olsun. Ameli de ilmi üzerine olur inşallah.. "o güzel insanlar o güzel atlara binip gittiler" diye ne güzel özetlemiş şair.
    0
    0
    Yanıtla