SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İÜ Çocuk Kampı Sona Erdi

A- A+ PAYLAŞ
 
İnönü Üniversitesi ile ABD Büyükelçiliği'nin işbirliği sonucu düzenlenen İngilizce ve Kültür Kampı'nın sona erdiği bildirildi.
 
Konuya ilişkin olarak üniversiteden yapılan açıklama şöyle:
 
"Üniversitemiz Üstün Yetenekliler Araştırma ve Uygulama Merkezi bünyesinde kurulan İnönü Çocuk Üniversitesi İngilizce ve Kültür Kampı sona erdi.
 
Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen kapanış programına Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Süheyla Ünal, ABD Büyükelçiliği Eğitim Ataşesi Dr. Bradley Horn, İnönü Çocuk Üniversitesi Müdürü Hikmet Geçkil, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı. 
 
İnönü Çocuk Üniversitesi ile ABD Büyükelçiliğinin ortaklaşa düzenlediği İngilizce ve Kültür Kampı’nın kapanış programı, kamp öğrencileri tarafından İngilizce şarkılar eşliğinde canlandırılan beysbol oyunu ile başladı. 
 
Büyük bir beğeni ile izlenen beysbol oyunu sonrasında konuşan İnönü Çocuk Üniversitesi Müdürü Prof. Dr. Hikmet Geçkil, bir hafta süren İngilizce ve Kültür Kampı’nın öğrencilere önemli kazanımlarının olduğunu belirterek bu tür kampların aratarak devam ettirileceğini söyledi.
 
ABD Büyükelçiliği Eğitim Ataşesi Dr. Bradley Horn ise, düzenlenen kampın Türkiye ve ABD arasındaki sıcak ilişkileri daha da güçlendirdiğini vurgulayarak aynı amaçlar doğrultusunda düzenlenecek olan bir kampla Türk kültürünün de ABD’de tanıtılmasını sağlamak için girişimlerde bulunacağını ifade etti.
 
Bu kampta kazanılan motivasyon ve farkındalığın çocuklarımızın bundan sonraki gelişim süreçlerine aktarmaları gerektiğini belirterek konuşmasına başlayan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Süheyla Ünal, çağımız bilgi çağı. Ülke olarak da, birey olarak da bilgi üreterek ayakta kalabileceğimiz çağ. Bu nedenle üniversite olarak “en iyi yatırımın insana yapılan yatırım” olduğunun bilinciyle geleceğimizi kuracak olan çocuklarımızın bu bilinç ve kapasite ile yetişmesini önemsiyoruz. İnönü Çocuk Üniversitesi ile düzenlediğimiz etkinliklerle bunu gerçekleştirmeye çalışıyoruz, dedi.
 
Yapılan konuşmaların ardından kamp süresince öğrendikleri bilgi ve becerilerini İngilizce şarkılar söyleyerek çeşitli gösterilerle sergileyen öğrencilere kampa katılım sertifikası verildi." 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız