SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İÜ Dağcıları İran'a Gitti

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İnönü Üniversitesi Dağcılık ve Kış Sporları Kulübü üyeleri, İran'a dağ tırmanışına gitti. Ahmet Demir, "İlk yurt dışı programımızdan başarıyla dönmek istiyoruz"dedi.

İran'a gitmeden önce basın toplantısı düzenleyen İnönü Üniversitesi Dağcılık ve Kış Sporları Kulübü üyeleri Ahmet Demir ve Alper Arıs, tırmanışla ilgili bilgi verdiler.
Ahmet Demir, "İnönü Üniversitesi Dağcılık ve Kış Sporları Kulübü olarak Mentis Kariyer sponsorluğunda 6-16 Temmuz tarihleri arasında yapacağımız İran Demavend Dağı Tırmanışı için iddialı hazırlandık"dedi.

İnönü Üniversitesi Dağcılık ve Kış Sporları Kulübü olarak 2002 yılından beri faaliyet gösterdiklerini ifade eden Demir, daha sonra şöyle konuştu:

"İnönü Üniversitesi Dağcılık Kulübü olarak amacımız İnönü Üniversitesi öğrencilerine dağcılık sporunu tanıtıp, eğitim vermek, öğrenciler arasında doğa sevgisini ve çevre bilincini yaymak ve Dağcılık faaliyetlerinde üniversitemizi temsil edecek sporcuları yetiştirmektir. İşte bu amaçlar doğrultusunda yola çıkan kulübümüz, Türkiye'nin birçok dağına farklı sporcularla zirve faaliyetleri düzenlemiş ve şanlı bayrağımızla birlikte üniversite flamamızı Türkiye'nin en yüksek dağı olan Ağrı Dağı da dahil olmak üzere ülkemizin en önemli zirvelerinde gururla dalgalandırmıştır. Türkiye sınırları içinde yapılan bu anlamlı faaliyetlerden sonra İnönü Üniversitesi Dağcılık Kulübü olarak Ortadoğu'nun en yüksek zirvesi olan İran Demavend Dağı için çalışmalarımızı yapmış ve tırmanış için gerekli hazırlıklarımızı tamamlamış bulunmaktayız."

Ortadoğu'nun en yüksek zirvesi olan Demavend'ın, dünyaca ünlü bir volkan olduğunu, Dünya dağcılarının, özellikle de Avrupalı dağcıların yoğun ilgisini çektiğini bildiren Ahmet Demir, "İran'ın başkenti Tahran'a 70 kilometre uzaklıkta olması nedeniyle de ayrı bir cazibe merkezi haline gelmiştir. İran'da bir çeşit milli spor olarak bilinen "dağcılık", ülkemize göre çok gelişmiş olup, bu sporun yüz binlerle ifade edilen lisanslı sporcu sayısıyla da ülkemizden bu alanda çok daha ileride olduğu bilinmektedir"dedi.

Tırmanışın 3 bin 200 ve 4 bin 200 metre yüksekliğindeki dağlara yapılacağı kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız