SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İÜ Erkeklerde Birinci

A- A+ PAYLAŞ

Mersin'de düzenlenen Üniversitelerarası Tekvando Şampiyonası sona erdi. 3 gün süren şampiyonada bayanlarda Ankara Gazi Üniversitesi, erkeklerde ise Malatya İnönü Üniversitesi birinci oldu. Konya Selçuk Üniversitesi ise, genel klasmanda birinciliği elde etti.

Türkiye Tekvando Federasyonu tarafından düzenlenen ve 55 üniversitenin katılımıyla gerçekleştirilen şampiyona Seyfi Alanya Spor Salonu'nda yapıldı. Birbirinden çekişmeli karşılaşmalara sahne olan organizasyonda bayanlarda Ankara Gazi Üniversitesi şampiyonluğa ulaşırken, Konya Selçuk Üniversitesi ikinci, İstanbul Marmara Üniversitesi de üçüncü oldu. Erkeklerde ise şampiyonluğa Malatya İnönü Üniversitesi ulaşırken, ikinciliği Konya Selçuk Üniversitesi, üçüncülüğü de Ankara Gazi Üniversitesi elde etti.

Genel klasmandaysa ise Konya Selçuk Üniversitesi birinci, Ankara Gazi Üniversitesi ikinci ve Malatya İnönü Üniversitesi de üçüncü sırada yer aldı. Şampiyona sonrası düzenlenen ödül töreninde Türkiye Tekvando Federasyonu Asbaşkanı Ahmet Baymaz, Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrullah Taşkın ve Mersin Üniversitesi Spor Dairesi Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Manolya Akın dereceye giren üniversitelere kupalarını verdi.

Tören sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Türkiye Tekvando Federasyonu Asbaşkanı Ahmet Baymaz,
bugün gelinen noktada tekvandonun sadece Türkiye'de değil, aynı zamanda dünyada 1 numaralı spor olmasına karşın futbol kadar popüler olmamasını düşündürücü bulduklarını söyledi. Baymaz, Türkiye genelinde 300 bin lisanslı sporcu olduğu bilgisini vererek, ulusal ve uluslararası arenada düzenlenen şampiyonalarda Türkiye'nin oldukça önemli başarılara imza attığını ve adını başarıyla duyurduğunu anlattı. Basından gerekli ilgiyi göremediklerini dile getiren Baymaz, tekvandonun Türkiye'de üvey evlat muamelesi
gördüğünü ileri sürdü. Baymaz, "Bunun içinde biraz da rant var. Futbolun bütçesinin yüzde 1'i kadar bütçemiz yok. Bizim bütçemiz 4 milyon TL. Bunu sponsorlarla gerçekleştirdik. Geçen yıl 'Dünya Olimpiyat Oyunları' seçmelerini Türkiye'de yaptık. Bu seçmelerde Türkiye olarak kazandık. Ancak bizi üzen nokta futbol ve basketbol dışında diğer spor branşlarına hem spordan sorumlu bakanlığın hem de Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün fazla önem vermemesi" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız