SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İÜ İçin KanunTeklifi

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nin yaşadığı kadro sorununun çözümü için hazırladığı kanun teklifini AKP Grup Başkanlığına verdi.

AKP Malatya Milletvekillerinden Mücahit Fındıklı, İhsan Koca, Ömer Faruk Öz ve Mehmet Şahin'in de imza koyduğu Çalık tarafından hazırlanan Kanun Teklifi'nin gerekçesinde şu ifadeler yer aldı:

"Üniversiteler, çağın gereksinimlerine uygun olarak genç neslimizin ağırlıkta olduğu toplumumuzun yüksek öğrenim ihtiyaçlarını karşılayan ve ülkemizin sosyo-ekonomik kalkınmasında, verdikleri eğitimle, son derece önemli yere sahip kurumlardır. Hızla küreselleşen, rekabetin arttığı, özellikle, teknoloji ve bilim alanındaki yarışın giderek hararetlendiği dünyamızda, toplumumuzu bu yarışın içerisinde tutabilmek ancak yetişmiş insan gücüyle mümkündür. Malatya İnönü Üniversitesi de ülkemizin yükseköğretim alanındaki öncü üniversitelerinden birisidir."

Turgut Özal Tıp Merkezi'nin Türkiye'nin sağlık alanında önemli bir stratejik yere sahip olduğu belirtilen Kanun Teklifi'nde, "İnönü Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Turgut Özal Tıp Fakültesi gerek Doğu Anadolu Bölgesinin tümüne yönelik verdiği sağlık hizmetleriyle gerekse ülkemizdeki organ nakli konusunda başarılı çalışmalar yapmaktadır. Ayrıca Turgut Özal Tıp Merkezi, Orta Doğu Bölgesi'nin en donanımlı Tıp Merkezlerinden birisi olma özelliğiyle de ülkemizin uluslararası prestiji açısından son derece kıymetli ve stratejik bir yere sahiptir. Sağlık hizmetleri içerisindeki bu önemli konumu göz önünde bulundurulduğunda Turgut Özal Tıp Merkezi, öğretim üyesi ve diğer kadro ihtiyaçları giderilmesi elzem olan bir eğitim kurumumuzdur. Bu teklif mevcut olan kadro eksikliklerinin tamamlanmasına yönelik hazırlanmıştır" denildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız