SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İÜ İlk 50'de Yok

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:14:35
İÜ İlk 50'de Yok
A- A+ PAYLAŞ

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından  Türkiye’de ilk kez hazırlanan ‘Üniversitelererası Girişimcilik ve Yenilikçilik Endeksi’ sonuçları Ankara’da açıklandı. İlk 50 üniversite arasında İnönü Üniversitesi’nin yer almadığı görüldü.

Endeks belirlenirken, öğretim üyesi 50'nin altında olan üniversitelerin değerlendirmeye alındığı bu nedenle  ülkemizde bulunan resmi ve özel 168 üniversiteden 126’sı bu kapsamda değerlendirildi.

Endeksin 5 boyuttan oluştuğu,  bunların bilimsel ve teknolojik araştırma yetkinliği, fikri mülkiyet havuzu, işbirliği ve etkileşim, girişimcilik ve yenilikçilik kültürü ile ekonomik katkı ve ticarileşme olduğu ifade edilirken ‘Üniversitelerarası Girişimcilik ve Yenilikçilik Endeksi’'nde ilk 5'te Sabancı Üniversitesi, ODTÜ, Bilkent Üniversitesi, Özyeğin Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi yer aldı. 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, ‘ Üniversitelererası Girişimcilik ve Yenilikçilik Endeksi’ sonuçlarının açıklandığı  toplantıdaki konuşmasında, "Bunu yapmak amacında değiliz. Bizim yapmak istediğimiz şey, girişimcilik ve yenilikçilikle sınırlıdır. Üniversiteleri girişimcilik ve yenilikçilik konusunda bir yarışa teşvik etmektir" dedi. 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, , yaptığı konuşmada, üniversiteler için hazırlanan bu endeksin Dünya genelinde farklı bir yer edineceğini belirterek, üniversitelerin girişimcilik ve yenilikçilik performansının ölçülmesinin bir rekabet ortamı yaratacağına işaret etti. Bu endeksin en başarılı üniversiteleri gösteren bir eğitim sıralaması olmadığına dikkati çeken Bakan Ergün, "Bunu yapmak amacında değiliz. Bizim yapmak istediğimiz şey, girişimcilik ve yenilikçilikle sınırlıdır. Üniversiteleri girişimcilik ve yenilikçilik konusunda bir yarışa teşvik etmektir" dedi. 

Sadece eğitim ve öğretimle birlikte 'girişimcilik ve yenilikçilik' konusunun üniversitelerin önemli bir fonksiyonu olmasını istediklerini bildiren Ergün, en iyi eğitimi ve öğretimi veren üniversitelerin de ayrı bir yarışa girmesini istediklerine işaret etti. Girişimcilik ve yenilikçi üniversite endeksinin 5 boyuttan oluştuğunu söyleyen Ergün, bu başlıkların altında 23 ayrı göstergenin incelendiğini ifade etti. Bakan Ergün, 5 boyut hakkında bilgiler vererek, birinci boyutun bilimsel ve teknolojik araştırma yetkinliği, ikinci boyutun fikri mülkiyet havuzu, üçüncü boyutun işbirliği ve etkileşim, dördüncü boyutun girişimcilik ve yenilikçilik kültürü, beşinci boyutun ise ekonomik katkı ve ticarileşme olduğunu belirtti. Bakan Ergün, endeks belirlenirken, öğretim üyesi 50'nin altında olan üniversiteleri hesaplamaya dahil etmediklerini bildirdi. (İha)

‘İnönü Üniversitesi İlk 50’de Yok’

Bu arada, ‘Üniversitelerarası Girişimcilik ve Yenilikçilik Endeksi’nde ilk 50 içerisinde İnönü Üniversitesi’nin yer almadığı öğrenildi.

100 puan üzerinden yapılan değerlendirmede 84 puanla Sabancı Üniversitesi birinci sırada yer alırken bu  üniversiteyi 83 puanla Orta Doğu Teknik Üniversitesi, 70 puanla İnsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi takip etti.

22 puanla Galatasaray Üniversitesi ve Niğde Üniversitesi 50.sırada yer alırken İnönü Üniversitesi ilk 50’de yer alamadığı görüldü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız