SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İÜ Mühendislik'e Ödül

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik- Elektronik Mühendisliği bölümünün bir projesi HP Eğitimde İnovasyon 2009 Fonu kapsamındaki yarışmada 100 bin dolar ödül kazandı. Yarışmadaki kazanımlarla, fakültede HP- Teknoloji Sınıfı'nın da oluşturulduğu bildirildi.

Mühendislik Fakültesi Elektrik- Elektronik Bölümü başkanı Prof.Dr. Salih Mamiş, konuya ilişkin olarak şu bilgiyi verdi:

"İnönü Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü tarafından hazırlanan " * Development of Virtual Laboratories for Education of Electrical and Electronics
Engineering Using HP Tablet PCs" başlıklı proje, HP Eğitimde İnovasyon 2009 Fonu kapsamında 100.000 $ tutarında ödül almaya hak kazanarak, Türkiye'den sadece 4 Üniversitenin desteklendiği önemli bir başarıya imza atmıştır.

Proje kapsamında üstün donanımlı 22 adet tablet PC, 2 wireless yazıcı ve çeşitli yazılımların yanında 10.000 $ nakit desteği de bulunmaktadır. Sağlanan destekle bölümde kurulan HP-Teknoloji Sınıfı, interaktif eğitim teknikleri kullanılarak en üst düzeyde eğitim verebilecek durumda olup, proje kapsamında bölümün yaklaşık 350 öğrencisinin yararlandırılması planlanmaktadır. HP'nin sağladığı destekle birlikte, Elektronik-Elektronik Mühendisliği Bölümü bilgisayar altyapısı açısından oldukça iyi düzeye gelmiş bulunmaktadır.

Bu tür desteklerin yaygınlaşarak eğitim-öğretime verilen desteğin artmasını dilemekteyiz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız