SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İÜ Nasıl Rektör Olunabileceğinden Habersiz (mi)!?

A- A+ PAYLAŞ

RAPORLARINDA 'YANLIŞ' REKTÖR BİLGİSİ.. Son 4 yıldan bu yana İnönü Üniversitesi Rektörlüğü görevini yürüten ve 28 Temmuz 2020 tarihinden sonra başlayacak yeni dönem için de rektör adayı olan Prof. Dr. Ahmet Kızılay imzasıyla yayımlanan “İnönü Üniversitesi 2019 Yılı Faaliyet Raporu”nda, yer verilen “bilgilerle”, İnönü Üniversitesi Yönetimi’nin, devlet üniversitelerine rektör ataması konusunda uygulanan güncel yasal prosedür ve yöntemi bilmediği ortaya çıktı.

2020 yılı içinde yayımlanan İnönü Üniversitesi 2019 Yılı Faaliyet Raporu”na göre, devlet üniversitelerine rektör, “Yükseköğretim Kurulu tarafından önerilecek, profesör olarak en az üç yıl görev yapmış üç aday arasından Cumhurbaşkanınca” atanıyor.

Oysa, 3 Ekim 2016 tarih ve 676 Sayılı KHK ile düzenlenen bu prosedür ve yöntem, 2 Temmuz 2018 tarih ve 703 sayılı “ Anayasada Yapılan Değişikliklere Uyum Sağlanması Amacıyla Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname” ile köklü biçimde değiştirildi.

Değişiklik ile YÖK’ün aday önerici yetkisinin yanı sıra, adaylarda, 3 yıllık profesör olmak şartı geçersiz kılınarak, devlet üniversitelerine rektör atamasında tek yetkili makam olarak Cumhurbaşkanı belirlendi. Böylelikle, YÖK’ün rektör atamalarındaki rolü, “rektör adaylığı başvuru ilanı” yayınlamak ve rektör adaylarının başvuru dilekçelerini almakla sınırlandırıldı.

Yani, 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 13. Maddesine işlenen, 2 Temmuz 2018 tarih 703 Sayılı KHK’nın ilgili fıkrasına göre, YÖK’ün rektör atamalarındaki yetkisi sıfırlanmış oldu.

İnönü Üniversitesi 2019 Yılı Faaliyet Raporu yayımlandı

Üniversiteler, her yıl bir önceki yılın performans ve gelişim değerlendirmesini yapmak amacıyla, faaliyet raporları yayınlıyor. İnönü Üniversitesi de, kamuoyuna açık biçimde 2006 yılından bu yana, her yıl, bir önceki yılın değerlendirmesini içeren birer faaliyet raporu yayınladı.

İnönü Üniversitesi Rektörlüğü’ne 28 Temmuz 2016 tarihinde atanan; fiili görev süresi birkaç gün sonra sona erecek olan ve 28 Temmuz 2020 tarihi sonrasında başlayacak yeni dönem için de Rektör adayı olan Prof. Dr. Ahmet Kızılay imzası ile “İnönü Üniversitesi 2019 yılı Faaliyet Raporu” da bu yıl içinde yayımlandı.

2020 yılında, yani İnönü Üniversitesi’ne yeni rektörün atanacağı yılda yayımlanan 2019 yılı Faaliyet Raporu’nu ilginç kılan husus ise, İnönü Üniversitesi tepe yönetiminin, 2018 yılında yayınlanan 703 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile yapılan ve rektör atamalarında, YÖK’ü devre dışı bırakarak ve tüm ara prosedürleri kaldırarak tek yetkili atama mercii olarak Cumhurbaşkanını belirleyen yasal değişiklik konusunda bilgisiz olduğunu ortaya koymasıydı.

Faaliyet raporuna göre, rektör, “YÖK tarafından önerilecek 3 aday arasında atanır”mış… Oysa…

İnönü Üniversitesi 2019 yılı faaliyet raporunun 7. Sayfasında yer alan “İdareye İlişkin Bilgiler - 1. Örgüt Yapısı - Üst Yönetim - Rektör” başlığı altında, Devlet üniversitelerinde rektör atamasının prosedürü ve yöntemi, “Yükseköğretim Kurulu tarafından önerilecek, profesör olarak en az üç yıl görev yapmış üç aday arasından Cumhurbaşkanınca atanır. Bir aylık sürede önerilenlerden birisinin atanmaması ve Yükseköğretim Kurulu tarafından, iki hafta içinde yeni adaylar gösterilmemesi halinde Cumhurbaşkanınca doğrudan atama yapılır” şeklinde aktarılıyor.

Oysa, İnönü Üniversitesi Yönetimi’nin halen geçerli olduğunu zannettiği ve 2019 yılı faaliyet raporunda yer verdiği rektör atama prosedür ve yöntemi, 2 Temmuz 2018 tarihinde yayınlanan 703 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile köklü bir değişime uğradı.

Bu değişiklik ile 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun Rektör atamasını düzenleyen 13. Maddesi, rektör atamalarında YÖK’ün tüm yetkilerini kaldırdı ve tek yetkili olarak Cumhurbaşkanını konumlandırdı.

Devlet üniversiteleri için Rektör belirleme ve atamalarında, başvuru dilekçelerini almak dışında YÖK’e hiçbir yetki ve rol vermeyen, tüm ara prosedürleri geçersiz kılan KHK ile yapılan 2018 yılındaki değişiklik sonrası, Devlet üniversitelerine Rektör ataması konusundaki yasal mevzuat, prosedür ve yöntem tek cümleye indirgendi. O cümle şöyle: “Devlet ve vakıf üniversitelerine rektör, Cumhurbaşkanınca atanır” (2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu, Madde 13)

3 yıllık profesör şartının kaldırıldığından da habersizler

İnönü Üniversitesi 2019 yılı faaliyet raporuna göre, Üniversitenin tepe yönetiminin haberdar ya da bilgi sahibi olmadığı iki önemli husus daha var: 2 Temmuz 2018 tarih ve 703 Sayılı KHK ile rektör atamalarında 3 yıllık profesör olma şartı ve rektörlerin 2 dönemden fazla görev yapamayacağı yönündeki kısıtlama da kaldırıldı.

YÖK Mevzuatından habersiz bir üniversite yönetimi

Prof. Dr. Ahmet Kızılay’ın 4 yıllık rektörlükten sonra, yeniden aday olduğu bir dönemde paylaşılan İnönü Üniversitesi 2019 Yılı Faaliyet Raporu’nun rektör atamalarına dair yanlış, geçerliliği kalmamış bilgilerle dolu olması, ironik bir manzara yaratmakla kalmıyor, İnönü Üniversitesi Yönetimi’nin kendi ana kanununun temel hükümlerini bilmediğini gösteriyor.

Bu durum, Üniversite Yönetiminin YÖK Mevzuatı’nı takip etmediği, değişikliklerden haberdar olmadığı, 2 yıl önce köklü biçimde değiştirilmiş olan ve Devlet Üniversitelerini doğrudan ilgilendiren yasal düzenlemelerden bihaber olduğunu göstermesi açısından “ibretlik” olarak değerlendiriliyor.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

41 yorum yapılmış

  • KARAMURAT (3 yıl önce)
    Keşke rektör ve ekibi 4 yıl süre ile atandığında memurlara bir form dağıtsalar ve bu formda kendileriyle çalışmak isteyenler ile çalışmak istemeyip tayin gitmek isteyenler tercih yapsa. İşte o zaman yöneticiliğin ne olduğunu bilmeyen kızılay, erkuş, kılıçaslan, özcan, baharçiçek, akpolat, türkmen ile dekanlar ve daire başkanları ile kim çalışmak istiyormuş görürdük, işte o zaman üniversitede kaç memur kalırdı görürdük. Malatya haberden ricam bir anket koysun ana sayfasına 1- ahmet kızılay ve ekibinin 4 yıllık yönetiminden memnunmusunuz. 2- ahmet kızılay yeniden rektör olmasını ve şuan ki ekibiyle 4 yıl daha yönetmesini istermiydiniz. 3- ahmet kızılay ve şuan ki yönetimi 4 yıl daha göreve devam ederse üniversiteden ayrılıp başka bir kuruma gitmek istermiydiniz. İşte o zaman bu kızılay ve ekibinin çapını görürdü malatya.
    0
    0
    Yanıtla
  • Saffet (3 yıl önce)
    İnşallah üniversite bu basiretsz, liyakatsız samimiyetsiz kadrodan bir an önce kurtulur. Üniversite çok kötüye gidiyor yazık.
    0
    0
    Yanıtla
  • Çırmıktılı (3 yıl önce)
    Rektörler arası rotasyon yapalım Aysun hanım İnönüye geçsin Ahmet bey de Turgut Özal'a. Nasıl olur?
    0
    0
    Yanıtla
  • Kaan (3 yıl önce)
    Rektörün twitter hesabına bakarsanız rektör atama işinin nasıl yürüdüğünü çok iyi bildiğini görürsünüz. İşi gücü şak şak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Fatma (3 yıl önce)
    Az kaldı inşallah. Bilimle, adaletle hareket edecek yönetim olsun. Ahlar peşlerini bırakmasın. Amin. Amin. Amin.
    0
    0
    Yanıtla
  • heredot (3 yıl önce)
    Rektörle ne alakası var? Bir üniversiteden çıkan tüm raporları n rektörler tarafından okunabilmesi için birden çok rektör gerekir. Bu işler için zaten bir alt kadro var. Rektör onlarında mı işini yapsın? Bu tür belgeler strateji daire başkanlıklarından çıkar. Sorumluyu gidin orada arayın.
    0
    0
    Yanıtla
  • kaan (3 yıl önce)
    Üniversitemize yazık oluyor, SAĞLIKÇILARIN DEĞERİNİN YÜKSELMESİNDEN RAHATSIZ olanların ve bunun gibi düşünenlerin akademik kadroya kısa zamanda atlayanların,hamisi ve REKTÖRÜ olan,,bunun gibilerin Malatya da işi yok,ne üniversite de ne de sokakta yürüyün gidin,.....................
    0
    0
    Yanıtla
  • Selahattın (3 yıl önce)
    Inönu üniversitesi 2 yıldır daimi işci kadrosunda olan işçilerin sorunlarını cözemıyor. Calisan işçiler yaklaşık 2 yıldır ne memur masasına gelen zammı alabiliyor ne de işçi maaşlarına gelen zamları alabiliyor Boyle bir yonetım
    0
    0
    Yanıtla
  • muhtar (3 yıl önce)
    Hiç kimse vaz geçilmez değil Dön bak ne güzel insanlar var Şunu yaptı bu başarısı var İmkanı ver diğerleri neler yapacak Lİyakat Liyakat enson yangın ve patlamanın faturası kaç miliyon maliyeti ne söylesinler Tüyü yetmemiş yetim hakkını dikkatli kullansınlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Türkoğlu (3 yıl önce)
    Bu işten inönü üniversitesinin kurumsal kimliği değil orada bulunan bazı iş bilmezler sorumludur lütfen sorunları doğru yerde arayıp ülkemizin ve memleketimizin yarım asırlık bu köklü kurumunu sakın ha yıpratmayalım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ekonomist44 (3 yıl önce)
    Fatih Hilmioğlu yıllarını mumla arayan bir üniversite ile karşı karşıyayız. Tüm görev ve yetkilerini verdiğimiz Başkanlık sisteminde artık üniversitelerde Tek adama doğru gidiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tek adam hilmioğluydu bilir bilende yazıyor bilmeyende tek adamın ta kendisiydi..... ayrıca kimse mumla da aramıyor diktatörlükten başka bi iş yapmadı bu üniversitede ideolajik ve takıntısı olan bi rektördü bazı kesimler ihya etti bazı kesimler zulmetti bilecen öyle yazacan ekonomist 44
    0
    0
    Yanıtla
  • Serdengeçti (3 yıl önce)
    Burası sözümona üniversite, yani Üniversal eğitimin yapılacağı yer ... Malatya basının yüz akı ve vicdanı olan Malatyahaber.com bir skandalı ortaya çıkarmış, fakat Rektör Ahmet Kızılay' ın etrafını kuşatan klikler ve gruplar hemen trollerini harekete geçirmiş saldırıyorlar...Eminim ki Ahmet Kızılay'ın bunlardan haberi bile yoktur... Çünkü Üniversteyi Ahmet Kızılay yönetmiyor, bu klikler ve gruplar yönetiyor ...Üniversitenin işçi , memur, öğretim üyesi alımlarından ve ihalelerden rantı bu gruplar ve klikler kendi aralarından paylaşıyorlar... Ahmet Kızılay'ın bütün çabası Adım Rektör olarak geçsin bana yeter gibi bir anlayışa sahip... Malatya buna layık değil ama hakikat bu malesef... Ahmet Kızılay çok iyi bir insan, çok iyi bir tabip ancak asla iyi bir Rektör olamaz vesselâm.
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir (3 yıl önce)
    sizinde tekrar atanacağınız kesin olsa sizde böyle hatalar yapabilirsiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya Haber Okuru (3 yıl önce)
    Habere yapılan birçok “yorum”u okuyunca, malatya haber’in yükünün de epey ağır olduğunu anlıyorum. Çünkü, son derece açık, anlaşılır ve en önemlisi de Türkçe yazılmış bir haberi anlamayan, anlamak istemeyen ve “yorum” yazan birçok kişi için malatyahaber’i, bir de “Bu haberi okuma ve anlama klavuzu” yayınlaması gerekiyor haberin hemen altında... Bu işin ironisi tabii… Anlıyorlar, hem de çok iyi anlıyorlar ama İnönü Üniversitesi çevresinden ve üniversite yönetiminden nemalandığı çok açık olan bu kişiler, üniversite yönetiminin, üniversitelerin hukuki omurgasını oluşturan kanundan habersiz olduğunun ortaya çıkarılmasından çok rahatsız olmuşlar anlaşılan. Bu haber aslında bir skandalın ortaya çıkarılmasıdır bana göre. Hem 4 yıldır rektör, hem yeniden rektör aday olacaksınız, ama imzanızla yayınladığınız yıllık faaliyet raporunda, 2 yıl önce ortadan kaldırılmış rektör atama usullerinin halen geçerli olduğunu yazacaksınız. Bu çok vahim bir durum, zira, İnönü Üniversitesi Rektörü ve Üniversitenin üst düzey yönetiminin, yükseköğretimin ABC’sini bilmediğini gösteriyor. Bu bilgisizliğinizi şayet bir de resmi raporlarınızda da ilan ederseniz tabii haber konusu olursunuz. Bence, haber çok diplomatik bir dille yazılmış, bana kalsa, bu haberin başlığını, “İnönü Üniversitesi’nin Yükseköğretim Kanunu Cehaleti” derdim. İnönü Üniversitesi Yönetiminden nemalandığı belli olan sözde yorumcu tayfa, bünyesinde Hukuk Fakültesi, biri Hukuk Müşaviri olmak üzere 4 avukatın, toplamda 10 kişinin görev yaptığı Hukuk Müşavirliği, Türkiye’nin Yönetim Yapısı’na dair dersin okutulması gereken İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin bulunduğu, mevzuatı takip etmekle yükümlü genel sekreter ve genel sekreter yardımcılarının makam işgal ettiği bir üniversitede, üniversitenin temel kanunundaki çok önemli değişikliklerin farkında olmamasını sıradan, basit bir hata olarak bile görmüyor, trol ağzıyla utanmadan skandalı ortaya çıkaran malatyahaber'i suçlamaya kalkışıyor. İnsanda birazcık utanma olur; “Biz nasıl böyle bir skandala meydan veririz” diye özeleştiri yapmak yerine, skandalı ortaya çıkaranlara saldırıyorlar. Çamurdan bahsediyor biri, “Yılmaz” kod adlı sözde yorumcu, bence aynaya baksa çamuru uzakta arama zahmetine katlanmamış olur. Bir başkası “Rektörle ne alıp vermediğiniz var?” diye ucube bir soru sormuş. Galiba, malatya haber'i üniversite yönetiminin etrafındaki “dürümcü sözde gazeteciler”le karıştırıyor. Gazetecinin, bir kamu idarecisi ile alıp-vermediği, alış-verişi olmaz, olmamalıdır. Kamu yöneticisi işini, gazeteci gazeteciliğini yapar; ama bunu “sözde gazeteci” besleyenlerin bilmesini bekleyemeyiz elbette. “Gündüzbeyli” kod adlı arkadaş da, “pankreas nakli, ince bağırsak nakli ve corona virüs ile mücadele konusunda İnönü üniversitesinin ülkeye kattığı değer”den bahstemiş, malatya haber'in bunları görmezden geldiğini ileri sürmüş. Bu arkadaş, farkında değil ama İnönü Üniversitesi hocalarının başarılarını Malatya ve Türkiye’nin, ulusal basından çok önce malatya haber’den okuduğunu çok iyi biliyorum. Başta Karaciğer Nakli olmak üzere sayısı kısıtlı başarılı hocalarımızın başarılarına, faaliyetlerine, projelerine dair malatya haber'de da onlarca haberin varlığını, ben de biliyorum, bu siteyi takip eden herkes bilir. Ayrıca “Zorlama haber” iddiasını seslendiren bazı tipler var. Nesi zorlama bu haberin? Hangi kelimesi yanlış, hangi cümlesi yalan? Tabii bu haberin anlam ve öneminin farkında olmak, üniversite yönetiminin nasıl bir vahim işe imza attığını anlamak için düzey gerekiyor. Malatya haber’in saygın okuyucuları arasına karışmış üniversite trollerinden de bu düzeyi beklemek beyhudedir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Allahına Gurban çok güzel çok net açıklamışsın, kardeş. Helal Olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Rektör ile alıp veremediğiniz nedir gerçekten anlayamadım.. bu yorumu yapan olarak benim hicbirseyden nemalandigim yok . Ama belli ki sizin bir karın ağrınız var
    0
    0
    Yanıtla
  • Bu yazıyı okuyupta hala odunumda odunum diyorsan, yapcak bir şey yok. Bari bir mangal bulda bir işe yara!!!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Düzgün konuş adam gibi seviyesiz
    0
    0
    Yanıtla
  • Güler hanım şundan emin olki mevzuatı senden daha iyi bildiklerinden emin olabilirsiniz. Eminimki birilerinin çanağına şu tutmak için bu yazıyı hazırlamışsınızdır. Sayın Rektörümüzden gayet memmunuz bilim icin calisan herkese gereken destegide vermektedir. Pandemi sürecindeki hassas yaklaşımları ile universite şehir işbirliğinin en güzel örneğini bütün turkiyeye göstermiştir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mamoş (3 yıl önce)
    Belliki malatyahaber in istediği şeyleri rektör vermedi. EDİTÖR: Sayın rektöre sorsanıza, malatyahaber kendisinden ne istemiş, bugüne kadar?
    0
    0
    Yanıtla
  • Mamo bana kalırsa üniversite yöneticilerine, kendilerine güzellemeler yazan ve aynı zamanda matbaacılık- ticaret yapan birilerine üniversitenin matbaası olduğu halde milyarlarca lira iş verilmesinin sebebini ve bu şahıs ya da şahısların kimler olduğunu sorsan daha iyi olur. Sor bakalım bunlar kimdir, üniversite bunlara ne kadar para aktarmıştır, kendi matbaası dururken bunlara iş yaptırmasının sebebi nedir?
    0
    0
    Yanıtla
  • Müslüm (3 yıl önce)Mamoş isimli kullanıcı yorumuna
    Aynı soru büyükşehir ve bazı ilçe belediyeleri ile Ticaret Odasına da sorulmalıdır. Malatya’da bile olmayan bir matbaaya neyin karşılığı para aktarır iş yaptırırlar? Bu matbaacının internet sitesinde övgüler düzülmesi için mi? Ticaret Odası’nın matbaacı meclis üyelerinin başkanlarına bunu sorabilecek cesaretleri var mı?
    0
    0
    Yanıtla
  • Selahattın (3 yıl önce)Mamoş isimli kullanıcı yorumuna
    Sayın editor mesela unıversıte yonetımıne gazeteci olarak sorun bunyesınde daimi işçi kadrosundaki işçilere neden 2 yıldır hıcbır zam yapmıyorlar bu ne kadar yasal bir durum veya ne kadar insanı bir durum
    0
    0
    Yanıtla
  • Suat (3 yıl önce)
    Bu haberi anlayabilmek için idrak kapasitesi gerekir. Ama görüyorum ki, üniversiteden olduğu anlaşılan kimi yorumcularda bu yok. Haberi kişiselletiriyorlar, buna sebep olanların yolaçtığı kurumsal yetersizlik imajını göremiyorlar. Yazık üniversiteye ve bir kez daha acıdım bunlarla çalışan rektör beye.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cemal (3 yıl önce)
    şimdi merak ettim mevcut rektörbey üniversitenin sitesindeki geçeriz kanuna göremi yeniden rektörlük için başvurdu yoksa değişmiş kanuna göremi.Hani kendi sitesindeki kanundaki usullere göremi tayin bekliyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Fırayt (3 yıl önce)
    Rektör ile alıp veremediğiniz nedir gerçekten anlayamadım ..
    0
    0
    Yanıtla
  • muhammed (3 yıl önce)
    URAP verilerine göre İnönü üniversitesi 29.sıraya gerilemiştir.Veriler 2019-2020 dönemine aittir. verinin kaynağı linktedir. http://tr.urapcenter.org/2019/2019_t9.php
    0
    0
    Yanıtla
  • yılmaz (3 yıl önce)
    tebrikler malatyahaber. ne büyük bir haber. şok şok şok. ahmet kızılay gibi bir bilim adamı bu şehre büyük geliyor. çamur atmak için çırpınıyorsunuz ama o çamur dönüp suratınıza yapışıp kalıyor. umarım bu yorumumu yayınlarsınız...
    0
    0
    Yanıtla
  • Bu haberi anlayabilmek için çap ve kapasite gerekir.Ama sizin gibi şakşakçılarda bu olmadığı için haberin ne anlattığını, bu üniversitede neyin eksik olduğunu, koca bir üniversitenin sitesinde artık yürürlükte olmayan bir mevzuatın geçerliymiş gibi yeraldığını, dolayısıyla bunun bir skandal olduğunu anlamanız mümkün değil. Rektör etrafında sizin gibiler olduğu için ne yazık ki başarısız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yılmaz şakşakçılık yapıyorsun ama yok o geçersiz mevzuat üniversitenin sitesinde yok diyemiyorsun. Koca üniversitenin resmi internet sitesinde artık geçersiz bir mevzuat yürürlükteymiş gibi yeralıyorsa bu skandalın babasıdır. Bu skandalın muhatabı da bu çapsızlığın müsebbibi olanları yanında toplayan rektördür. Ahmet Bey gibi değerli bir bilim adamını bu durumlara düşürdünüz ya, eserinizle ne kadar övünseniz yeridir!....Ahmet Beyi de kendi çapınıza çektiniz adama zarar verdiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Okan (3 yıl önce)
    Sırtında ki o genel sekreter kamburu ile Ahmet Hocanın başarılı olması imkansız,Bu yükten kurtulursa belki...
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (3 yıl önce)
    haberinizde malatyanın en büyük sorununu 'ibretlik' bi şekilde anlatmışsınız tebrik ederim bu kadar detay için
    0
    0
    Yanıtla
  • FATİH (3 yıl önce)
    kalite sıralamasında sonlarda olan bir üniversite ve ona layık bir şehir
    0
    0
    Yanıtla
  • Rabia (3 yıl önce)
    Rektör Genel sekreterin emriyle üniversiteyi yönetiyor. Başta olduğu müddetçe haberlerde daha çok gülerek okuruz. İnşallah işçinin yanında taraf tutmayan bir rektör gelir başa hayırlısıyla
    0
    0
    Yanıtla
  • Mert ali (3 yıl önce)
    Üfürükçü tayfası nın mevzuat ve yönetmeliklerden haberi olmaz eski yönetmeliği biliyorlarsa yinede tebrik etmek lazım
    0
    0
    Yanıtla
  • Gündüzbeyli (3 yıl önce)
    Sürekli olarak inönü üniversitesini veya yönetimini bu haberlerle yıpratmaya çalışmanızdaki amacınız nedir bilemem ama ulusal basında pankreas nakli, ince bağırsak nakli ve corona virüs ile mücadele konusunda İnönü üniversitesinin ülkeye kattığı degeri gördükçe bir Malatyalı olarak gururlanmamak elde değil. İyiki varsın İnönü üniversitesi ve yönetimi.
    0
    0
    Yanıtla
  • ne yapacaklardı yan gelip yatacaklar mıydı Basiretsiz bir yönetim Ahbap çavuş ilişkisi aldığı zaman daki üniversiteler arası sıralama ve şimdiki durumu çökmüş gibi deprem sanki buları yıktı vatandaşla çok iyi halk ile yakın temas sağlandı üniversite ile Malatya bütünleşti yani çok muazzam adam kayırma ve cemaatçilik yapıldı liyakat nerde güzel hocalar kaçırıldı gelen burada yetişti gitti bu şehir seyreti şimdide bunların gitme zamanı daha iyi aday ve yönetim var Reis bilir işini
    0
    0
    Yanıtla
  • Mac (3 yıl önce)
    Harbi zorlama haber gibi ama az sataşılsın hak ediyor İnönü...
    0
    0
    Yanıtla
  • muhasebeci (3 yıl önce)
    Onların tek bildikleri şey ay sonunda hesaplarına yatacak para. Ne eğitimden anlıyorlar nede yönetmekten. Kendi egosu ile bi şey olduğunu sanan bir genel sekreter ve daha görevlerini tam olarak bilmeyen bir yönetim anlayışı var. Eğitim seviyesinin düştüğü bir yer artık.
    0
    0
    Yanıtla
  • Göksel UZUN (3 yıl önce)
    Zorlama bir haber olmuş sanki ? Bu aralar malatyahaber kafayı rektöre takmış hadi hayırlısı bakalım.
    0
    0
    Yanıtla