SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İÜ Yabancı Öğrenci Alacak

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi, YÖK'ün yeni uygulaması kapsamında Yabancı Uyruklu Öğreci Alımı sürecini başlatıyor. Belirlenen programlara 100 öğrenci alınacağı bildirildi.

Konuya ilişkin olarak üniversitenin resmi internet sitesinde yer alan açıklama şöyle:

"YÖK, Türkiye'deki yüksek öğretim kurumlarında kendi imkânlarıyla eğitim almak isteyen adaylar için düzenlenen Yabancı Öğrenci Sınavı (YÖS) ile görevi nedeniyle yurt dışında bulunanların çocuklarına yönelik düzenlenen Yurt Dışında Çalışanların Çocukları İçin Yüksek Öğretime Giriş Sınavı'nın (YÇS) kaldırılmasını kararlaştırmış, yerine, bu yıldan itibaren üniversitelerin kendi belirleyecekleri esaslar çerçevesinde öğrenci alınması uygulamasını getirmiştir.

Üniversiteler bu yıldan itibaren merkezi sınav yerine kendi belirledikleri esaslar çerçevesinde öğrenci almaya başlayacak.

2010-2011 akademik yılı için bin 500 yabancı uyruklu öğrenci kontenjanın ayrıldığı yeni uygulama kapsamında İnönü Üniversitesi de, Yabancı Uyruklu Öğrenci Alımı sürecini başlatarak belirlenen Yükseköğretim Programlarına 100 öğrenci almayı kararlaştırdı.

Gerek fiziki, gerekse akademik ve bilimsel altyapısı itibariyle göstermiş olduğu gelişmelerle ülkemiz üniversiteleri arasında önemli bir yeri olan İnönü Üniversitesi böylece ilk kez Yabancı Uyruklu Öğrenci alımı yoluna giderek eğitim ve öğretim alanında bir ilke daha imza atmış oldu.

İnönü Üniversitesi ERASMUS Programı kapsamında 2009-2010 eğitim-öğretim yılı içerisinde yine ilk kez İlahiyat Fakültesi’nden bir grup öğrencimizin Arapça dili öğrenimi için Suriye Şam Üniversitesine göndermişti.

Bir taraftan yurt dışına öğrenci gönderen diğer taraftan Yabancı Uyruklu Öğrenci alımıyla yurt dışından öğrenci kabul eden İnönü Üniversitesi bilimsel gelişim sürecini uluslararası arenaya taşıma hedefine ulaşmış olacak.

Yurt dışından eğitim almak isteyen öğrenciler için başvurular 05-16 Temmuz 2010 tarihleri arasında İnönü Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Kampus/MALATYA adresine yapılacaktır. Başvuruların değerlendirilmesi ve adayların yerleştirilmesi İnönü Üniversitesi tarafından yapılacak ve adaylar puanına göre belirlenen kontenjan dâhilinde yerleştirilecektir.

Üniversitemize kayıt hakkı kazanan adayların listesi http://inonu.edu.tr adresinden duyurulacak ve öğrencilere kabul mektubu gönderilerek, kabul mektubu ile birlikte yabancı ülkelerindeki Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine başvurarak oradan aldıkları öğrenim vizesi ile İnönü Üniversitesine gelebilecekler."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız