SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İÜ Yayında 40. Sırada

A- A+ PAYLAŞ

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından hazırlanan üniversitelerin 2009 yılı bilimsel yayın verileri (SCI, SSCI, AHCI)açıklandı. 2008 yılında 114 üniversitede 22 bin 592 makale yayımlayan Türk üniversiteleri 2009 yılında değerlendirmeye alınan 125 üniversitede 25 bin 046 bilimsel yayın yaptı.

Bilimsel yayın sıralamasında 1338 yayın ile İstanbul Üniversitesi birinci olurken, İnönü Üniversitesi 232 yayın ile 40.sırada yer aldı. Öğretim üyesi sayısına göre yapılan değerlendirme ise İnönü Üniversitesi 125 üniversite arasında 0.58 ortalama ile İzmir ve Celal Bayar Üniversiteleri ile birlikte 75.sırada yer aldı.

YÖK’ün Resmi İnternet Sitesi’nde yer alan bilgilerde devlet ve özel 125 Üniversitenin 2009 yılı yayın sayısına göre sıralaması yer alıyor.

Üniversitelerin bilimsel yayın verileri SCI, SSCI, AHCI’ye göre değerlendirilerek yayın sayısına göre ilk sırada Üniversite öğretim üye sayısı da en fazla olan İstanbul Üniversitesi yer aldı. İstanbul Üniversitesi’nin net yayın sayısı bin 338 olurken öğretim üyesine göre yayın yüzdesi ise 0.53 ile çok geride kaldı.

125 üniversitenin öğretim üyesine göre yayın ortalaması 0.63 olurken, İnönü Üniversitesi yayın sıralamasında 40.sırada yeraldı. İnönü Üniversitesi öğretim üyesine göre yayın ortalaması ise 0.58 ile ülke ortalamasının altında yer alıp 75.sırada yer aldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız