SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İÜBİS Arnavutluk Turunu Tamamladı

0
Güncellendi - 2017-02-15 02:16:11
İÜBİS Arnavutluk Turunu Tamamladı
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Bisiklet Topluluğu (İÜBİS), Balkan Turu kapsamında Arnavutluk etabını tamamladı.

Tiran’da keyifli bir tur geçiren üniversiteli bisikletçiler, Prizden’e geçmek istedi ancak yolun dar ve tehlikeli olmasından dolayı rotalarını İşkodra’ya çevirdi. 100 kilometre pedalladıktan sonra İşkodra’ya ulaşan demir atlılar, burada bir dizi ziyaretler gerçekleştirdi.

İÜBİS Başkanı Uğur Özdemir, “Arnavutluk’un İzmir’i olarak kabul edilen Tiran’da yoğun trafik ve sıcak havayı geride bıraktık. Rotamız Prizden’di ancak yolunun dar ve tehlikeli olmasından dolayı atlarımızın yönünü İşkodra’ya çevirdik. 100 kilometre pedallayarak İşkodra’ya ulaştık” dedi.

İşkodra’da gencinden yaşlısına herkesin ulaşımını bisikletle sağladığını ifade eden Özdemir, “Şehrin girişinde eski bir bisiklet heykeli bulunuyor. İnsanlar işe giderken, işlerinden dönerken ulaşımlarını bisikletle sağlıyor. Burada tarihi anlamda bulabildiğimiz tek şey Kurşunlu Cami’si oldu. Osmanlı zamanında yapılan ve günümüze kadar yıkılmayan tek cami olarak varlığını sürdürüyor” diye konuştu.

İŞKODRA’DAN SONRA PODGORİCA’YA GEÇTİLER

Bisikletçiler, İşkodra yolculuğu sonrası Balkan Turu’na Karadağ’ın başkenti Podgorica ile devam ettiler.

Özdemir, Podgorica yolculuğunu şöyle anlattı: “Yorucu bir günün ardından Podgorica’ya ulaştık. Buraya ulaşabilmek için dört sıra dağ geçtik. Ama turumuzun Arnavutluk ayağının tamamlayıp, Karadağ’a geçmiş olduk. Podgorica’ya uğramadan rotamızın 30 kilometre dışındaki Natioanl Park’a uğradık. Ardından Podgorica merkezine ulaştık. Şehrin merkezi tamamıyla bisiklet yollarıyla kaplı ve bize saygı duyuyorlar. Bize yanan ışık kırmızı olsa bile araç sürücüleri durup, yol veriyorlar.”

Üniversiteli bisikletçiler, Karadağ turu kapsamında Karadağ Büyükelçisi Serhat Galip’i ziyaret etti. Büyükelçi tarafından makamda ağırlanan bisikletçiler, turları hakkında bilgiler verdi.

Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız