SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İÜBİS Birçok Etkinliğe İmza Attı

0
Güncellendi - 2016-08-19 22:39:24
İÜBİS Birçok Etkinliğe İmza Attı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İnönü Üniversitesi Bisiklet Topluluğu (İÜBİS) 2015-2016 döneminde birçok etkinliğe imza attı.

Sosyal sorumluluk projelerinin yanı sıra farkındalık oluşturmak için pedal çeviren üniversiteli bisikletçiler, aynı zamanda doğa ve tarihi alanları da ziyaret etti.

Kimi zaman sosyal sorumluluk için yola çıkan demir atlıların sürücüleri, kimi zamansa farkındalık oluşturmak için bisikletlerinin pedallarını döndürdüler.

İnönü Üniversitesi Bisiklet Topluluğu Başkanı Mehmet Uğur Özdemir, 2015-2016 döneminde yaptıkları faaliyetlerle ilgili açıklamada bulundu.

Özdemir, “2012 yılında kurulan topluluğumuzla 2015-2016 dönemine kadar kısa sürede birçok başarıya imza attık” dedi.

Birçok etkinliğe pedal çevirdiklerini ifade eden Özdemir, “Binlerce üyenin katıldığı 10 tanesi kamplı olmak üzere toplamda 75 tur düzenledik. Aynı zamanda Kampüs İçi Bisiklet Kiralama ile toplamda 10 bin kişi pedal çevirdi. Bu da üniversitede bulunan öğrenci nüfusunun 4’te 1’idir.Geçtiğimiz dönemlerde topluluğumuzda 30 adet bisiklet bulunurken bu dönem içinde topluluğumuza kiralama yöntemiyle 25, belediyeye bağlı dernekle protokol imzalayarak 30, Sağlık Bakanlığı’ndan 25 adet olmak üzere toplamda 80 adet bisiklet kazandırdık. Üniversitemiz adına birçok ilde düzenlenen bisiklet yarışlarına katılarak hatırı sayılır başarılar elde ettik. Aynı zamanda Üniversiteler Arası Dağ Bisikleti Yarışı düzenleyerek 20 farklı üniversiteden 100’den fazla yarışçı ve misafir ağırladık.

İÜBİS olarak üyelerimizle Türkiye’de bir arada bisiklet süren en kalabalık bisiklet topluluğu haline geldik” diye konuştu.

Özdemir, düzenledikleri etkinliklerle yaptığı açıklamada, şunları söyledi: “Hem spor hem de kültürel faaliyetleriyle Malatya ve Türkiye çapında birçok projede yer alan topluluğumuzla ; -Sele Üstünde 7 Bölge projemizin 3. Ayağı olan Karadeniz Bisiklet Turu, -Sağlıklı Nesil Güçlü Toplum İçin Pedalla, Pedallar Kitap İçin Dönüyor, Bu Kış Üşüyen Çocuk Kalmasın, Köy Okulu Boyama Etkinliği, Ağın Köprü Açılışı, Umuda Yürüyüş (Lösemili Meleklerimize Destek Yürüyüşü), Huzurevi, Sevgi Evleri, Kan Bağışı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı gibi etkinlik ve projelerde yer aldık.”

Etkinliklerin düzenlenmesinde kendilerine katkı sağlayan üniversite yönetimine teşekkür eden Özdemir, “Eski Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik’e, BESYO Müdürü Prof. Dr. Davut Özbağ, Sağlık Kültür Spor Daire Başkanı Ömer Çelik’e, bu yoğun çalışma temposunda hiçbir beklentisi olmadan bisiklete verdikleri değerle her an yanımda olan dostlarıma ve yönetim ekibime; Said Erol, Yusuf Güngör, Raziye Nur Yılmaz, Muhammet Gültek, Görkem Ünal, Yavuz Nişancı, Cansev Çakmak,  Enes Öngör, Abdullah Karaoğlan, Ömer Faruk Karaoğlan, Mazlum Can, Ayşe Bağcı ve Bilal Irmak’a teşekkür ediyorum” dedi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

bisiklet2

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız