SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İÜBİS'ten 'Unutulmaz Turlar'

0
Güncellendi - 2016-06-29 16:54:37
İÜBİS'ten 'Unutulmaz Turlar'
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Bisiklet Topluluğu’nun (İÜBİS)’Unutulmaz Turlar Köşesi’ devam ediyor. Her turda yeni bir slogan belirlenirken hem tarihi hem de doğal güzelliklere pedal çevriliyor.

Onları kimi zaman yarışmalarda kimi zaman gezilerde kimi zaman turlara en önemlisi de sosyal sorumluluk projelerinde görmek mümkün. Kimi zaman kan veren kimi zamansa lösemili çocuklar için pedal çeviren bu topluluğun önemi her geçen gün biraz daha ortaya çıkıyor.

Motorlarını maviliklere süren bu kahramanlar, sosyal sorumluluk projesinin yanı sıra doğa ve bisiklet sevgisini de insanlara aşılamaya çalışıyorlar. Bisikleti hayatlarının bir parçası yapan topluluk üyeleri hem sağlık için pedal çeviriyorlar hem de tarihi güzelliklere kanat açıyorlar.

HEM BİSİKLETİ SEVDİRİYORLAR HEM DE FARKINDALIK OLUŞTURUYORLAR

Onları hemen hemen her hafta bir turda görmek mümkün ama amaç bir olunca pedallarını bu kez yarım için farkındalık için çeviriyorlar. Bisikletleri kimi zaman çamurlu yollardan geçiyor kimi zaman yemyeşil bahçelerden hatta göletlerden Karadeniz’in hırçın ağlarından İç Anadolu’nun ovalarından. Kimi zamansa demir atlarını lösemili çocuklar için hastanenin önüne park edip, hep birlikte insanları duyarlı olmaya davet ediyorlar.

İÜBİS hayatımızın en önemli parçası olmayı başardı. Onları tarihi dokulara saygı içinde pedal çevirirken görebilirsiniz Kızılay’ın önüne kan bağışı yapmak içinde… Sağlıklı yaşam için pedal çeviren bu grup, konuk oldukları ilçenin tanıtımını da yapıyor. Bisiklet sevgisini aşılayan bir grup demir atlı, üniversitede yarışta düzenliyor, üniversitelerde düzenlenen yarışlara da katılıyor. Kimi zaman demir atları Karadeniz’e kimi zaman İç Anadolu’ya kimi zaman Doğu Anadolu’ya kimi zamansa Akdeniz’e demirliyor.

İLGİNÇ SLOGANLARLA GEZİ YAPIYORLAR

Yaptıkları faaliyetlerle 7’den 70’e herkesin dikkatini çekmeyi başaran İnönü Üniversitesi Bisiklet Topluluğu’nun son projesi ise ‘Unutulmaz Turlar Köşesi’ oldu.

Sosyal medya hesapları üzerinde yaptıkları gezilerin fotoğraflarını çeşitli sloganlarla paylaşan topluluk üyeleri her anlamda farklarını ortaya koyuyorlar.

Topluluk, ’96 insan 96 bisiklet’ sloganıyla Yeşilyurt’a, ‘Orda Binlerce Martı Var’ sloganıyla da Maryap Göletine pedal çevirdi.

Yeni Malatya Gazetesi

Pano01e

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız