SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İÜ'de Arguvan Türkü Konseri

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:41:08
İÜ'de Arguvan Türkü Konseri
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi tarafından geleneksel hale getirilen Arguvan Türkü Günleri’nin 6’ncısı gerçekleştirdi. Perşembe günü ‘Arguvan ve Müzik’, ‘Arguvan Halk Kültürü’ başlıklı iki oturumdan oluşan sempozyumun ardından akşam da Arguvan Türkülerinin seslendirildiği bir konser gerçekleştirildi.

Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki konserde sahne alan Türk Halk Müziği Sanatçısı Erhan Yılmaz, Can Aydoğdu ile İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım Fakültesi Müzik Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencileri, seslendirdiği Arguvan Türküleriyle dinleyicilere unutulmaz bir gece yaşattı.

Arguvan Türküleri konserini dinleyenler arasında Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İsmail Özdemir ve Prof. Dr. Asım Künkül, Arguvan Kaymakamı Zafer Oktay, Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, Hekimhan Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları, İ CHP İl Başkanı Enver Kiraz, İnönü Üniversitesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ramazan Özdemir, İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sezai Yılmaz, İnönü Üniversitesi öğretim üyeleri, fakülte dekanları ile kalabalık bir izleyici topluluğu yer aldı.

Rektör Prof. Dr. Çelik’ten telgraf

Konserden önce İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik’in telgrafı okundu. Geçtiğimiz haftalarda geçirdiği kalp rahatsızlığı nedeniyle by-pass ameliyatı olan ve tedavisi Ankara’da devam eden İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, telgrafında “Rahatsızlığım sebebiyle çok önemsediğim Arguvan Türkü Günleri etkinliğine katılamamanın üzüntüsünü yaşıyorum. Gecede emeği geçen herkese teşekkür ediyor, bütün konuklara iyi dinletiler diliyorum” ifadelerini kaydetti.

Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik’in telgrafının okunmasının ardından konsere geçildi.  Gecede ilk olarak Can Aydoğdu sahne aldı. Aydoğu’nun mini konserinin ardından Fulya Kulcu, Batuhan Bilal Kurt, Nurcan Selçuk ve Abdullah Eymen Kulcu’nun solist olarak yer aldığı İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencilerinden oluşan müzik topluluğu birbirinden güzel türküler seslendirdi. 

İnönü Üniversitesi Müzik Topluğunun ardından Arguvanlı Türk Halk Müziği Sanatçısı Erhan Yılmaz sahne aldı. Yılmaz, seslendirdiği Arguvan yöresine ait deyiş ve uzun havalarla izleyenleri zaman zaman hüzünlendirdi zaman zaman da coşturdu. 

Konserin sonunda Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İsmail Özdemir, Prof. Dr. Asım Künkül ile Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Sağer tarafından gecede sahne alan ses ve saz sanatçılarına çiçek takdim edildi.

Sevcan Orhan, hayal kırıklığı yarattı

İnönü Üniversitesi’nin geleneksel hale getirdiği Arguvan Türkü Günleri’ne bu yıl onur konuğu olarak katılacağı açıklanan Türk Halk Müziği’nin ünlü ismi Sevcan Orhan ise geceye katılmadı. Sevcan Orhan’ın neden katılmadığına ilişkin bir açıklama yapılmazken, Arguvan Türkü Günleri, vatandaşların yoğun ilgisine rağmen organizasyon kalitesi açısından geçen yıllara göre sönük geçti. Konseri izlemeye gelen çok sayıda vatandaş ise salonda yer olmadığı için dönmek zorunda kaldı.

HABER-FOTO: Güler HAZAR, yenimalatya.com.tr- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız