SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İÜ'de Bağıl Sistemle Not

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi'nde 2010-2011 eğitim-öğretim yılından itibaren Bağıl Değerlendirme Sistemi uygulanacak.

20 Temmuz 2010 tarih ve 27647 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren "İnönü Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği" ile İnönü Üniversitesi de not değerlendirme sisteminde, Bağıl Değerlendirme sistemini uygulayacak. Bu uygulama 2010-2011 eğitim-öğretim yılı itibariyle Üniversitemiz Tıp Fakültesi hariç tüm Fakülte, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokullarında uygulanacak.

Bağıl Değerlendirme Sisteminin uygulanması ile ilgili olarak, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde, üç gün bilgilendirme toplantıları yapıldı.

Öğretim üyeleri ve öğrencilerin katıldığı bilgilendirme toplantılarında uygulamaya konulan Bağıl Değerlendirme Sistemi ve sistemin işleyişi ile ilgili bilgileri Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Nevzat Battal verdi.

Bağıl değerlendirme sistemi hakkında şu bilgiler verildi:

"Bir öğrencinin başarısı, o öğrencinin içinde bulunduğu sınıftaki diğer öğrencilerin başarı düzeyleri ile karşılaştırılarak belirleniyor. Bu yöntemin kullanılmasında amaç, öğrencileri 100 üzerinden aldıkları mutlak ağırlıklı notlarına göre değil, o dersi alan öğrencilerin, grup içinde gösterdikleri performansa göre notlandırmaktır".

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız