SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İÜ'de Bilim Yaz Kampı

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi bünyesinde kurulan Üstün Yetenekliler Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin, 14 ilden 42 öğrencinin katılımıyla Bilim Yaz Kampı düzenlediği bildirildi.

Üniversite Basın Bürosu'ndan, bu faaliyete ilişkin olarak yapılan açıklama şöyle:

"Üniversitemiz bünyesinde kurulan Üstün Yetenekliler Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezi önemli bir kampa ev sahipliği yapacak.

TÜBİTAK’ın katkılarıyla Doğu Anadolu bölgesine yönelik gerçekleştirilen bilim yaz kampına Malatya ile birlikte 14 ilden 42 öğrenci katılıyor.

Fen ve Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşan ve okulunda birinci dereceye girmiş genç yeteneklerin başvurduğu bilim yaz kampı, geleceğin bilim insanı alt yapısının oluşmasında önemli bir rol üstlenecek.

19 Haziran 2009 tarihinde başlayıp dokuz gün sürecek olan Bilim Yaz Kampı, değişik illerden gelecek olan üstün yetenekli öğrenciler için akademik bir ortamda üniversitemizin tüm imkanlarından faydalanarak bilim adamlarıyla birlikte yeteneklerini paylaşacakları bir ortama dönüşecek.

Üniversitemiz bünyesinde henüz bu yıl kurulan Üstün Yetenekliler Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezinin ilk bilimsel aktivitesi olan bilim yaz kampı, Doğu Anadolu’da bulunan üstün yetenekli gençlerimizi buluşturarak, geleceğin bilim insanı oluşumuna katkıda bulunacak.

Konuyla ilgili olarak bilgisine başvurduğumuz Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik, üniversitelerin eğitim, öğretim ve araştırmanın yanında temel fonksiyonlarından birinin de toplumu, bilim toplumuna dönüştürmek ve geleceğin bilim insanlarını yetiştirmek olduğunu, bu anlamda çocukların bilime teşvik edilmelerini çok önemsediklerini vurguladı.

Malatya, Bingöl, Hakkari, Erzincan, Iğdır, Van, Elazığ, Ardahan, Bitlis, Erzurum, Tunceli, Kars, Muş, Ağrı illerinden gelecek olan 42 genç yeteneğin Üniversitemizde katılacakları bilim yaz kampı dokuz gün sürecek.

Kamp boyunca öğrenciler Malatya’nın tarihi bölgelerini gezecek, çeşitli animasyon ve spor gösterilerine katılarak eğlenecekler.

Bilimin akademik bir ortamda, eğlenceli bir üslupla gençlere aşılanmasını hedefleyen ve dokuz gün sürecek olan kampın sonunda öğrenci ve öğretim üyelerinin ilişkilerinin kalıcı hale getirilmesi amaçlanmaktadır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız