SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İÜ'de Engelliler Spor Şenliği

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi'nde 2. Engelliler Spor Şenliği gerçekleştirildi. Rektör Prof.Dr. Cemil Çelik, üniversitenin Türkiye'de engelliler konusunda en duyarlı üniversitelerden biri olduğunu söyledi.

Üniversitenin, şenliklere ilişkin bülteni şöyle:

"Üniversitemizde ilki geçen yıl gerçekleştirilen ve her yıl geleneksel olarak yapılacak olan “2.Engelliler Spor Şenlikleri” gerçekleştirildi.

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulumuz tarafından düzenlenen ve Kapalı Spor Salonunda yapılan 2.Engelliler Spor Şenlikleri programına Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik, Belediye Başkan Yardımcısı Abuzer Kabataş, rektör yardımcıları, öğretim üyeleri, öğrenciler, engelli ve aileleri katıldı.

Programda konuşan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Cengiz Aslan şunları söyledi: “Engellilerin, engelli olmayan bireyler gibi hayata tutunması ve ihtiyaçlarını daha kolay giderebilmesi için, spor eğitimi almaları önem arz etmektedir. Planlı yaşam ve spor etkinlikleri, engelli bireylerin sağlığını korumanın yanında yaşam sevincini ve kalitesini arttırır, onları hayata bağlar ve özgüvenlerini geliştirir.

Ülkemizde sayıları 8,5 milyonu geçen engelli bireyler, nüfusun %10’nu oluşturmaktadır. Bu kitleyi aktif spor yapmaya yönlendirecek önlemleri alarak, bu bireylerin olumlu yönde kazanacağı psikolojik ve sosyal faydaların yanı sıra bütün vücut sistemlerinin güçlenmesi ile engellilerin yaşam kalitesi artacaktır. Bu amaçla birazdan izlenecek olan “Spor Şenlik” aktivitelerini düzenleyerek bu konuya dikkat çekmek, sporun bütünleştirici etkisini vurgulamak ve “Hayatı Paylaşmak İçin Aramızda Engel Yoktur” Diyoruz.”

Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik ise yaptığı konuşmada, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu bölümünde okuyan ve ilerde bu alanda mezun olacak öğrencilerimiz, gelecekteki rehabilitasyon merkezlerinde çocuklarımızın beden eğitimi, egzersize ve spor ihtiyacını karşılayacaklardır. Kampüsümüzde fiziki alanlarda engellilerimiz için yaptığımız çeşitli çalışmalar ile Üniversitemiz, Türkiye’de engelliler konusunda en duyarlı işler yapmaya çalışan bir üniversite hüviyetini kazanmaktadır, dedi.

Öte yandan, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğretmenlik Bölümü öğrencileri, Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında “Mavi Kapak Toplama Kampanyası” ile 7.000 bin mavi kapak toplanarak, elde edilen gelirle bir adet tekerlekli sandalye alındı. Bu kampanya ile alınan tekerlekli sandalye, 7 yaşında olan ve Kanuni İlköğretim okulunda okuyan, her gün annesi tarafından çocuk arabası ile okula götürülen belden aşağısı felçli olan Umut Karaslan’a hediye edildi.

Tekerlekli sandalye Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik tarafından Umut Karaaslan’a verildi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız