SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İÜ'de Mezuniyet Coşkusu

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:54:49
İÜ'de Mezuniyet Coşkusu
A- A+ PAYLAŞ
İnönü Üniversitesi'ne bağlı fakülte ve yüksek okulları bitiren 4 bin öğrenci için mezuniyet töreni düzenlendi. 
 
Kampüste bulunan statta gerçekleştirilen mezuniyet törenine CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Muzaffer Sayın ve akademisyenlerin yanı sıra öğrenci ve öğrencilerin aileleri katıldı.
 
Mezuniyet töreni öğrencilerin kortej yürüyüşüyle başladı. Kortej yürüyüşü sonrası bir konuşma yapan  İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, İnönü Üniversitesi’nin her gün çıtasını yükselttiğini belirterek, uluslar arası değeri artan bir üniversite olduklarını kaydetti.
 
Çelik, mezun olan öğrencileri tebrik ederek, “Gelecekte daha çok iftihar edeceğiniz bir üniversite tablosuyla karşılaşacaksınız. Mezunlarımız olarak gelecekte iş alanında, değişik mesleklerde yaşamınızı sürdürürken lütfen üniversitemizle bağlılığınızı devam ettirmeye çalışınız. Çünkü önümüzdeki yıllardan itibaren mezunlar derneğimizi genişleterek, sizlerinde üyesi bulunduğu ve üniversitemizin gelecekte değerini artıran maddi ve manevi yönden aranızda üniversiteye katkı vermeye devam edecek arkadaşlarımız olacak. Yaşamın belli bir döneminde lisans düzeyinde, ön lisans düzeyinde mezuniyet derecenizi alarak, hayatın başka bir dönemine başlamış bulunuyorsunuz. Şunu unutmayın sadece lisans mezunu olmak, sadece üniversiteden mezun olmak ayakta durmak için dünyanın değişik yapısında başarılı olmak için yeterli değildir. Mutlaka buna başka değerlerde katmanız gerekmektedir” dedi.
 
İnönü Üniversitesi’nde 2011-2012 eğitim öğretim yılını 1. bitiren Gökhan Gül ise, esas mücadelelerinin mezuniyetten sonra başlayacağını ifade ederek, “Mezun olduğunuz İnönü Üniversitesi gibi idealist bir üniversitenin diplomasına sahip olmanın sosyal sorumluluğu vardır. Üzerimizde taşıyacağımız bu sorumluluk, bizler için bir yük değildir. Aksine bizlere özgür, akıl ve bilimin ışığında düşünmeyi; ülkemize ve insanlığa karşı sorumluluk ve hedeflerimizi hatırlatan onur duygusudur” diye konuştu.
 
Yapılan konuşmaların ardından dereceyle mezun olan öğrencilere belge ve ödülleri takdim edildi. Mezuniyeti doyasıya kutlayan öğrenciler, müzik eşliğinde kep attılar.
 
Mezuniyet töreninde daha sonra pop sanatçısı Ferhat Göçer sahne aldı. Öğrenciler, Göçer’in şarkılarıyla mezuniyeti kutladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız