SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İÜ'de Öğrenci Tanışma Yemeği

A- A+ PAYLAŞ
 
İnönü Üniversitesi’nde öğrenim gören öğrenci toplulukları ve yabancı uyruklu öğrenciler tanışma yemeği düzenlediler.
 
Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen programa Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, rektör yardımcıları, fakülte dekanları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
 
Programda konuşan Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik; “Bildiğiniz gibi 37 yaşına basan bir üniversite üzülerek söylüyorum ki 2 yıl önce yabancı öğrencileri kabul etmeye başlamıştır, bizim zamanımızda ve dönemimizde. Oysaki bunun 15-20 yıl önce başlaması gerekiyordu ve şuan 30 bin öğrencimizin 2 - 3 bini yabancı uyruklu öğrenci olacaktı. Ancak bunu geç yakaladık. Sanıyorum 160 'a yakın değişik dünya ülkelerinden gelen eğitim alan öğrencilerimiz var. Bu sayının binleri yakalayacağını umuyorum. Yabancı öğrencilerimizin burada gördükleri ilgi, bizim eğitim düzeyimiz, üniversite kampüsünün sosyal olanakları ve tabi Malatya'nın sevgili çocuklarımıza gösterdiği ilgi üniversitemize daha çok yabancı öğrenci gelmesine vesile olacaktırGelecek her öğretim dönemine daha fazla yabancı öğrenci almak için girişimlerimiz sürecektir. Gerek fiziksel altyapı gerekse bilimsel altyapısı itibari ile önemli gelişmeler kaydeden üniversitemize kabul ettiğimiz yabancı uyruklu öğrencilerimiz, burada gördükleri öğrenim, sosyal ve bilimsel çalışmaları gittikleri ülkelerde anlatacaklardır. Bu sayede uluslararası anlamda üniversitemizin tanıtımı da bilinçli bir şekilde yapılmış olacaktır. Hem öğrencimiz hem de misafirimiz olan yabancı uyruklu öğrencilerimiz üniversitemizde en iyi şekilde ağırlanacaklarını hiçbir zaman unutmasınlar” dedi.
 
Öğrenci toplulukları adına konuşan Ömür Karataş ise “öğrenci toplulukları olarak birçok etkinlikler yapmaktayız. Ülkemiz üniversiteleri arasında önemli bir konuma sahip olan İnönü Üniversitesini tercih eden ve kilometrelerce uzaktan gelerek aramıza katılan yabancı uyruklu öğrenci arkadaşlarımıza saygı duymaktayız. Farklı ülkelerden gelen ve farklı kültürleri ile üniversitemize renk katan yabancı uyruklu arkadaşlarımızla düzenlediğimiz tanışma yemeğimizi onurlandıran tüm misafirlerimize teşekkür ederim” dedi.
 
Yapılan konuşmaların ardından Malatya’nın ve yabancı uyruklu öğrencilerin ülkelerini tanıtan sinevizyon görüntüleri izlendi ve İnönü Üniversitesi Pop Müziği Grubu tarafından verilen konser ile program sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız