SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İÜ'de Proje Yarışması

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi, Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması'na ev sahipliği yapacak.

Yarışma ile ilgili açıklamada bulunan Proje Bölge Koordinatörü ve İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan İçen, "Yarışma tüm Türkiye çapında, TÜBİTAK tarafından belirlenen 12 Bölge Merkezi ve Koordinatörlüğü'nün sorumluluğunda düzenleniyor. Bu yıl Adıyaman, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Tunceli, Mardin ve Şanlıurfa illerinin de bağlı olduğu bölge merkezlerinden birisi de Malatya olarak belirlenmiştir. Bu kapsamda Bölge Merkezi olan Malatya'ya bağlı illerden başvuruların sona erdiği 13 Şubat 2009 tarihine kadar 236 proje başvurusunda bulunulmuştur. Elazığ ilinin bölge merkezi olma görevini üstlendiği 2008 yılında başvuru sayısının 190 olması, yarışmaya katılımın her geçen sene daha da arttığının bir başka göstergesidir" dedi.

Prof. Dr. İçen, şunları söyledi:
"Bu kapsamda Malatya'nın Bölge Merkezliğini yürüttüğü yarışmaya katılan 236 proje, jürilerce yaklaşık 70 projeye kadar indirilecek ve sergiye davet edileceklerdir. Sergi süresince projeleri değerlendirmek üzere Bölge Koordinatörlüğü ve BİDEB tarafından bölgeye bağlı üniversitelerden farklı dallarda 9 öğretim üyesi belirlenmiş ve davet edilmiştir. Sergi boyunca değerlendirilen projelerden dereceye girip finalist olanlara TÜBİTAK ve İnönü Üniversitesi tarafından ödül verilecektir. İnönü Üniversitesi'ni bilimsel bir şenlik alanına dönüştürecek olan proje sergisi 07-08-09 Nisan 2009 tarihinde saat:09:00-17:00 aralığında üniversitemiz Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşecektir. Malatya Belediyesi'nin ulaşım hizmeti sağlayacağı sergi 10 Nisan 2009 tarihinde saat:10:00-12:00 aralığında yine Kongre ve Kültür Merkezi'mizde düzenlenecek ödül töreni ile sona erecektir."

Prof. Dr. İlhan İçen, amaçlarının bilimin yol göstericiliğinde ilerleyen nesiller yetişmesine yardımcı olmak olduğunu, bu bağlamda önümüzdeki yıllarda bölge merkezine bağlı illerde yarışmaya katılan projelerin sayısının artırılması için hem İnönü Üniversitesi hem de bölgeye bağlı Milli Eğitim Müdürlükleri ile birlikte daha da yoğun bir çalışma içine gireceklerini kaydetti. Bu çalışmaları hem bölgenin hem de Türkiye'nin aydınlık geleceği için hayati önem arzettiğini dile getiren Prof. Dr. İlhan İçen, İnönü Üniversitesi olarak böyle organizasyona ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadıklarını ifade etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız