SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İÜ'de Türkiye Şampiyonası

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:44:17
İÜ'de Türkiye Şampiyonası
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesinin ev sahipliğinde 41 üniversitenin katıldığı Üniversitelerarası Karate Türkiye Şampiyonası başladı.

İnönü Üniversitesi Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen Üniversitelerarası Karate Türkiye Şampiyonası’nın açılış törenine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Türköz, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Cafer Mum, Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Ömer Çelik, Üniversite Sporları Federasyonu Temsilcisi Salih Coşar, Karate Malatya İl Temsilcisi Resul Uluca, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan açılış töreninde konuşan Rektör Danışmanı Doç. Dr. Cafer Mum, modern dünyanın ürettiği obezite ve bencillik belası karşısında sporun sağlıklı ve centilmen insan modelinin öne çıkarılması gerektiğini vurgulayarak, “Uzakdoğu’dan çıkan karate, bugün bütün dünyaya yayılmış bulunuyor. Bu da, sporun herhangi bir milleti ve vatanı olmadığını göstermektedir. Spor, aslında bütün insanlık için ortak ve evrensel bir olgudur. Bir millete mahsus sporlar bile, yeterli tanıtım yapıldığında kolayca dünyaya yayılabiliyor ve sonuçta evrensel bir özellik kazanabiliyor.” değerlendirmesinde bulundu. Doç. Dr. Cafer Mum, müsabakalara katılan sporcuların her yerde olduğu gibi, burada da centilmence yarışacaklarını, bu tür yarışmaların farklı üniversitelerin öğrencileri arasında tanışma, kaynaşma ve dayanışmaya da iyi bir ortam hazırlayacağını söyledikten sonra tüm sporculara başarı dileğinde bulundu.

Üniversite Sporları Federasyonu Temsilcisi Salih Coşar ise yaptığı konuşmada, şampiyonanın barış, dostluk ve kardeşlik duyguları içerisinde yapılmasını diledi.

29 Nisan ile 1 Mayıs 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan şampiyonada İnönü, Hacettepe, Abant İzzet Baysal, Akdeniz, Anadolu, Atatürk, Bartın, Celâl Bayar, Çukurova, Dokuz Eylül, Dumlupınar, Düzce, Erciyes, Gazi, Karadeniz Teknik, Kocaeli, Marmara, Mustafa Kemal, Orta Doğu Teknik, Pamukkale, Selçuk, Süleyman Demirel, Uludağ, Uşak, Beykent, Fatih, Haliç, Işık, İstanbul Aydın, İstanbul Ticaret, Yeditepe, Gaziantep, İstanbul Kavram MYO, Polis Akademisi, Gedik, Türk Hava Kurumu, Trakya, Avrasya, Şifa, Fırat ve Iğdır Üniversitesi mücadele verecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız