SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İÜ'de Yeni Bölüm ve Bir 'İlk'

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi'nde, Köln Spor Üniversitesi ile yapılan protokol sonucunda Türkiye'de bir ilk olarak "Engelliler Egzersiz ve Spor Eğitimi Bölümü"nün açılacağı bildirildi.

İnönü Üniversitesi'nden konuya ilişkin yayınlanan basın bülteni şöyle:

"Türkiye’de bir ilk olan “Engelliler Egzersiz ve Spor Eğitimi Bölümü” YÖK ve MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı ile yapılan görüşmeler ve Almanya/Köln Spor Üniversitesi ile yapılan protokol neticesinde açılarak ilk öğrencilerini 2011-2012 eğitim-öğretim yılında almaya başlayacak.

Engelli bireylerin egzersiz, spor eğitimi, fiziki rehabilitasyon (hareket terapileri) vb. gibi ihtiyaçlarına göre mevcut müfredat uygulamalarının dışında özel gereksinimli bireylerin vücut anatomisi, kas ve fiziksel gelişimleri dikkate alınarak, bedensel gelişimlerine yönelik faaliyet ve uygulamaların yapılması konusunda çalışacak meslek gruplarına ülkemizde büyük ihtiyaç duyulmaktadır. Dünyada ise bu alanlar ile ilgili olarak Amerika, Almanya İngiltere başta olmak üzere, OECD ülkeleri ve bazı AB ülkelerinde engelliler ve yaşlılara yönelik olarak egzersiz ve spor eğitimi vb. adlar altında uzmanlık eğitimi verilmektedir.

Bir Yılda İngilizce Hazırlık Sınıfı Olacak
İnönü Üniversitesi olarak, Türkiye’de önemli bir ihtiyacı karşılamak için özel eğitim alanında bu meslek grubuna yönelik eğitim verebilecek bir bölümün açılabilmesi amacı ile Üniversitemiz Rektörlüğü tarafından 2 yıldır yürütülen çalışmalar sonuç verdi. Özel Eğitim alanında yeni bir meslek tanımı anlayışı içinde engelli eğitiminde hizmet edecek, öğretmen ve egzersiz terapisi uygulamalarına yönelik elemanları, Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) bünyesinde açılan “Engellilerde Egzersiz ve Spor Eğitimi Bölümü” 4 yıllık bir eğitim-öğretim programı ile yetiştirecektir. Bu bölümde bir yıl da İngilizce hazırlık sınıfı olacaktır.

Üniversitemiz BESYO ile Almanya/Köln Spor Üniversitesi Arasında Özel Eğitim Protokolü Engellilerde Egzersiz ve Spor Eğitimi Bölümü kuruluş aşamasında YÖK, MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı ve Almanya/Köln Spor Üniversitesi ile çok yönlü yapılan görüşmeler sonucunda mesleki tanımlarına uygun eğitim programları ve istihdam alanları belirlemeye yönelik çalışmalar yürütülmüştür.

Bu konuda yıllardan beri uluslararası kabul görmüş eğitim-öğretim yapan Almanya/Köln Spor Üniversitesi ile BESYO arasında özel eğitim alanında bir protokol yapılarak verilecek 4 yıllık eğitimin müfredat ve ders içerik çalışmaları sonuçlanmıştır. Bu amaçla 19 Ocak 2011 tarihinde Almanya/Köln Spor Üniversitesinde BESYO Müdürümüz Doç. Dr. Cengiz Arslan ile Köln Spor Üniversitesi Engeliler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ingo Froböse protokol imzalamıştır.

Başlangıçta bu bölüme 2011–2012 eğitim-öğretim yılından itibaren 40 öğrenci alınacak ve Almanya/Köln Spor Üniversitesi ile yapılan protokol gereğince, öğrenci ve öğretim elemanları değişimi uygulanarak, eğitim ve öğretim programlarının nitelikleri sürekli arttırılacaktır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız