SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İÜ'de Yeni İnternetevi

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi'ndeki internet merkezine ek olarak yeni bir internet evinin açılışı yapıldı. 60 bilgisayardan oluşan internetevinin açılışı rektör Prof.Dr. Cemil Çelik ve Türk Telekom Müdürü Zeki Saraç tarafından gerçekleştirildi.

Konuya ilişkin olarak üniversitenin basın bülteni şöyle:

"Bilime ve sanata dönük yüzünü gelişmiş altyapısıyla birleştiren İnönü Üniversitesi, son dönemde gerçekleştirdiği yeniliklere bir başkasını daha ekledi.

Teknolojik donanımı ve sağlam altyapısıyla Türkiye’nin sayılı internet merkezlerinden birisi olan İnönü Üniversitesi İnternet Merkezi’ne Türk Telekom İl Müdürlüğü’nün katkılarıyla yeni bir internet evi açıldı.

Malatya Türk Telekom Müdürlüğü’nün tüm teknik donanımı dahil olmak üzere oluşturduğu 60 bilgisayardan oluşan İnternet Evi’nin açılışına Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik, Bilgi İşlem Daire Başkanlığımızdan sorumlu Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Süheyla Ünal, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İlhan İçen, bu projenin hayata geçmesinde büyük katkısı olan Türk Telekom İl Müdürü Zeki Saraç, Malatya Türk Telekom Yetkilileri, öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimiz katıldı.

Açılışta kısa bir konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik, İnönü Üniversitesi’nin bilimin, kültürün ve sanatın yolunda ilerleyişinin en önemli göstergelerinden birisi olan İnternet Merkezimizin bünyesinde Türk Telekom’un katkılarıyla açılan böyle bir İnternet Evi’nin büyük önem arz ettiğini belirtti. Kurumlar arası yardımlaşmanın gelişme açısından gerekli olduğunu ve İnönü Üniversitesi ile Türk Telekom gibi iki güzide kurumun böyle bir projenin altına imza atmalarının sevindirici olduğunu belirten Rektörümüz Prof. Dr. Çelik Türk Telekom İl Müdürü Zeki Saraç’ın huzurunda tüm Türk Telekom ailesine teşekkür etti.

Türk Telekom İl Müdürü Zeki Saraç ise sosyal yardımlaşma ve dayanışma projelerine destekten çekinmeyen Türk Telekom’un, eğitim kurumlarının da her zaman yanında olduğunu gösteren böyle bir projeyi gerçekleştirdikleri için mutluluk duyduklarını belirterek İnönü Üniversitesi’ne katkılarının gelecek dönemde de devam edeceğini belirtti.

Açılış konuşmalarının ardından Bilgi İşlem Daire Başkanlığımızdan sorumlu Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Süheyla Ünal ve Türk Telekom İl Müdürü Zeki Saraç’ın kurdeleyi kesmeleriyle İnternet Evi faaliyete geçmiş oldu. "

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız