SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İÜ'den 'Yeşil Kuşak' Projesi

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Senatosu'ndan, mezuniyet için zorunlu "Yeşil Kuşak Projesi" kararı.. bir görev kararı.. Öğrencilere verilecek 'doğa' görevinin sertifikası, mezuniyet için zorunlu belgeler arasında yeralacak.

Senatonun 'Yeşil Kuşak Projesi' ile ilgili kararı şöyle:

"İlimizin doğal hayatına katkı sağlamak amacıyla Senato kararıyla uygulamaya konulan ‘Yeşil Kuşak Projesi’ kapsamında üniversitemize yeni kayıt yapan her öğrenci üniversitedeki Eğitim-Öğretim hayatı boyunca en az 100 meşe palamudu dikmiş olacak.

Bilindiği gibi, geleceğe dönük tahmin yapan pek çok bilim adamı ve çevresi, dünyayı bekleyen en ciddi tehlikeler arasında kuraklığı göstermektedirler. İnsanlığın, yakın gelecekteki en büyük korkularından biri dünyanın çöl olmasıdır. Bu sebepten dünya çapındaki yürütülen belli başlı kampanyalardan biri kuraklığı engellemenin bir yolu olarak dünyanın yeşillendirilmesi, ağaçlandırılması ve böylece ekolojik dengenin sağlanmasıdır.

Küresel ölçekte yaşanan kuraklık kaygısından Türkiye de kendine düşen payı almaktadır. Kamuoyu bilgisinin aksine, Türkiye’nin orman zenginliği dünya ortalamasının üzerinde değil altındadır. Bu da ister istemez ülkemizin bir an önce yeşillendirilmesine dönük önlemlerin alınmasını zorunlu kılmaktadır. Ülkemiz toprakları içindeki orman değerleri oranlarına bakıldığında, dünyada kabul görmüş %30 oranının altında kaldığı anlaşılmaktadır. İlimiz orman değerleri ise ülkemiz ortalamalarının bir hayli altında kalmaktadır.

Ülkemiz ve ilimiz orman değerlerine katkı sağlamak, öğrencileri ve personelimizi ağaçlandırma konusunda bilinçlendirerek yeşil kuşak çalışmalarına destek olmak; Üniversitemiz çevresinin daha yeşil ve ağaç bakımından zengin olmasını sağlamak amacıyla her yıl 2 milyon meşe palamudu dikimi yapılması planlanmaktadır. Bunun hayata geçirilebilmesi amacıyla Senatomuz tarafından aşağıdaki karar alınmıştır:

Üniversitemizdeki akademisyen ve idari görevlilerin yanı sıra, kayıt yaptıran her öğrencinin Üniversitemizdeki eğitim-öğretim hayatı boyunca en az 100 meşe palamudu dikmesi sağlanarak, karşılığında İnönü Üniversitesi Yeşil Kuşak Sertifikası verilecektir. Bu sertifika öğrencinin mezuniyet sonrası diploma ya da geçici mezuniyet belgesinin verilmesi sırasında zorunlu istenilecek belgeler arasında yer alacaktır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız