SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İÜ'ye Hukuk Fakültesi

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi'ne bağlı olarak Hukuk Fakültesi kurulmasına ilişkin bakanlar kurulu kararı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanarak Resmi Gazete'de yayınlandı.

Resmi Gazete'nin, 23 Haziran günkü sayısında Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve bakanların imzalarını taşıyan kararnamenin metni şöyle:

"İnönü Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak Hukuk Fakültesi kurulması; Millî Eğitim Bakanlığının 20/5/2009 tarihli ve 15633 sayılı yazısı üzerine, 28/3/1983 tarihli ve 2809 sayılı Kanunun ek 30 uncu maddesine göre, Bakanlar Kurulu’nca 27/5/2009 tarihinde kararlaştırılmıştır."

Bu arada, üniversiteden gönderilen basın bülteninde de şöyle denildi:

"Son dönemde bilimsel ve kültürel atılımlarıyla akademik dünyada adından sıkça söz ettiren İnönü Üniversitesi, bilimin, sanatın ve kültürün yolunda ilerlemeye devam ediyor. Bu kapsamda, yoğun çalışmaların ardından hayata geçirilen projelere bir yenisi daha eklendi: İnönü Üniversitesi Hukuk Fakültesi kuruluyor. 23 Haziran 2009 Salı günü, 27267 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile İnönü Üniversitesi Hukuk Fakültesi kurulmasına karar verilmiştir. Yapılan akademik ve bilimsel altyapı çalışmalarının sonunda Hukuk Fakültesinin kurulmasının Bakanlar Kurulu Kararı ile kesinleşmesi sevinç yarattı. İnönü Üniversitesi’nin Türkiye ve dünyanın sayılı üniversitelerinden birisi olma hedefinde önemli merhalelerden biri olan Hukuk Fakültesinin yakın dönemde açılması için çalışmalar ivedilikle sürdürülüyor."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız