SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İyi Anlayıp Tatbik Etmeliyiz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:23:57
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da, Mevlid Kandili dolayısıyla düzenlenen program ilgi gördü. 

Gucdüvani Ahlak, Kültür ve Çevre Derneği’nin (AKÇED) organizesiyle Turgut Özal Camii’nde düzenlenen Mevlid Kandili programında, ilk olarak Turgut Özal Camii İmam Hatibi Mehmet Maden Kur’an-ı Kerim okudu.

Daha sonra Gucdüvani Ahlak, Kültür ve Çevre Derneği Başkanı İlahiyatçı Mehmet Bıçak konuşma yaptı. Bıçak, '7 milyar ümmet adına 7 milyar Kelime-i Tevhid ve 7 milyar Salavat-ı Şerif' kampanyasına gösterilen ilgiden dolayı teşekkür edip, 'Ömer Nasuhi Bilmen İlmihali' yarışmasıyla ilgili bilgiler aktardı.

Daha sonra Kazım Karabekir Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Emin Önel, Veladet Bahri naat ve ilahi okudu.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz ise, "El Mübelliğ 'o bildiren ve duyurandır'" konulu sohbet yaptı.

Yılmaz, Peygamber Efendimizin hayatından ve hadislerinden örnekler verip, "Peygamberimizin mesajlarını iyi anlayıp tatbik etmeliyiz" ifadelerini kullandı.

"23 yıllık peygamberlik döneminde, değişimi ve dönüşümü birçok insana anlattı. Peygamberimiz İslam'ı yaşayarak örnek oldu" diyen Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti: "Biz bu kadar imkanlara ve teknolojiye rağmen İslam'ı yeterince tam olarak anlatmış değiliz. Bu nedenle peygamberimizin hayatından örnek alıp, Allah'ın ayetlerini, peygamberimizin sünnetlerini yerine getirmeliyiz."

Peygamberimizin sevgi ve hoşgörüsüne de temas eden Prof. Yılmaz, "Sert ve katılıktan uzak durun. İnsanlar sert tabiattan hoşlanmıyor. Sertlikte bereket olmaz. Peygamberimiz hoşgörülü birisiydi, onu örnek alalım" diyerek, "Efendimizin şefaatine, Allah'ın rızasına kavuşmak için bizden istenen ibadetlerimizi yapalım" şeklinde konuştu.

İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül tarafından Mevlid Kandili duası da yapılırken, daha sonra Prof. Yılmaz'a Gucdüvani Ahlak, Kültür ve Çevre Derneği'nin plaketini Müftü Gül verdi. Müftü Gül'e ise plaketini, İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Saffet Sancaklı'nın vermesiyle program sona erdi.

MABESEM'de Mevlid Programı

Malatya Belediyesi Eğitim ve Sanat Merkezi (MABESEM) Tecde Okuma Merkezi öğrencileri, Mevlid Kandili Programı düzenledi. 

Tecde Okuma Merkezi Salonu'nda düzenlenen Mevlid programında, Okuma Merkezi Sorumlu Müdürü Fatih Ortaç'ın selamlama konuşmasının ardından Peygamber Efendimizin (s.a.v.) doğumu ve hayatı hakkında bir konuşma yapan emekli imam Tahsin Özerdal, peygamberimizin hayatını ve hadislerini anlattı. Özerdal konuşmasında özetle şunları aktardı: 

"Hz. Peygamberin kutlu doğumu, insanlar arasında şöhreti olan, tarihe mal olmuş herhangi bir kişinin doğumu gibi değil. O, hayatın merkezindedir. Allah'ın onunla ilgili bize sorumluluk yükleyen görevlerimiz devam ediyor. Allah (c.c.); 'Allah'a ve Rasulü'ne iman edin' buyuruyor. Bu iman keyfiyeti devam ediyor. İtaat görevimiz devam ediyor. Rasulullahsız bir hayat yok. Hz. Peygamberi anarken onun Allah'ın bize en büyük iyilik olduğunu bilerek anmamız lazım. Allah'ın rızasına götüren en büyük rehber O'dur. Kutlu doğum sadece bir hatırlama değildir, yılın bir gününde anmak değildir. O her gün evimizde, aramızda bizlere rehberdir." Mevlid Kandili programı, Tecde Okuma Merkezi öğrencilerinin okuduğu şiir ve ilahiler ile son buldu.

Yeşiltepe'deki Program

Yeşiltepe Semt Konağı'nda, Yeşiltepeliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Mevlid Kandili dolayısı ile 'Peygamberimizi tanımak' konulu söyleşi yapıldı ve mevlid okutuldu. Programa Yeşiltepe mahalle muhtarları, sivil toplum temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 

Yeşiltepeliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği  Başkanı Özcan Gözene yaptığı konuşmada; "Dernek olarak 2013 yılı içerisine Yeşiltepe Semt konağında Sosyal ve Kültürel manada İslam dinini tanıma ve yaşama, aile içi iletişim ve aile içi şiddet, ailenin çocuğun yetişmesi ve eğitimde önemi, sağlıklı yaşam ve bilinçli ilaç tüketimi ve hukukçularımız tarafından kadının yasal hakları  gibi konularda konunun uzmanı kişiler tarafından programlar yapılacaktır. Tüm İslam Aleminin Mevlid Kandilini tebrik edererim." dedi. 

Programda; Atatürk Mahallesi cami imamı Ramazan Kızılca, Cumhuriyet Mahallesi cami İmamı Nihat Elpeze, Emekli imam Ahmet Çoban tarafından Peygamber efendimizin yaşam biçimi  anlatıldı ve Mevlid okundu.  Ebuseyif  Doğan tarafından ise ilahiler okundu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız