SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İyi Bir Ekip Oluşturduk"

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:37:13
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından "Pusuda" isimli tiyatro oyunu sahnelendi. Oyunu, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, Malatya Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü İbrahim Azgan, Kent Konseyi Genel Sekreteri Ali Yıldırım ve bazı daire müdürleri de izledi.
 
Oyunun sahnelenmesinde önce konuşma yapan Başkan Çakır, “Fiziki kalkınmayı çok önemsiyoruz. Malatya’nın daha modern ve yaşanabilir bir kent olması adına bu çalışmaları yapıyoruz. Önemsediğimiz bir konu da şehrimizin sosyal, kültürel faaliyetlerinin artırılması. Bunun için de çok önemli ve ciddi projelerimiz var.  Mahallelerimizde belediye sosyal tesisleri yapıyoruz. Yine semt konakları yapıyoruz. Bu projeleri hayata geçirmemizdeki amacımız birçok sosyal ve kültürel faaliyetleri yapabilmektir. Kadınlarımız, çocuklarımız ve gençlerimiz faydalanabilceklerdir. Hanımlar Kültür ve Spor Merkezimizi de yakında hizmete açacağız. Bu projelerle birlikte tasarladığımız başka projelerimiz var. Bu sene temelini atacağımız yaşam merkezimiz var. Bu çalışmaları yaparken öncelikle fiziki yapılanmayı tamamlamamız gerekiyor. Sanat galerisi projesine önem veriyoruz. 2012 yılında ihalesini yaparak bu projeyi de Malatya’ya kazandırmayı hedefliyoruz. Sanat Merkezimiz 20 daldaki etkinliklerle insanlarımıza hizmet veriyor. Kurduğumuz şehir tiyatrosu da Malatya’nın sosyal ve kültürel yaşantısına renk katacak. Vatandaşlarımızın bu yoğun ilgisini görünce çok doğru bir adım attığımızı da belirtmek istiyorum” ifadelerini kullandı. 
 
Şehir tiyatrosunu insanlara doğru ve önemli olan güzel mesajları verebilmek için kurduklarını belirten Başkan Çakır, "Kurduğumuz şehir tiyatrosundaki arkadaşlarımız, ayrıca öğrencilerimize oyun, sahne performansı ve diksiyon konusunda ders veriyorlar. Yine seyyar bir tiyatro sahnemiz var. Seyyar tiyatro, mahallelerimize, ilçelerimize ve köylerimize giderek tiyatro sahnesini vatandaşlarımızın ayaklarına götürüyorlar. İyi ve tecrübeli bir ekip oluşturduk. Sanatçılarımız Pusuda” adlı tiyatro oyunu başta olmak üzere çok güzel oyunları Malatyalılara sahneleyecekler” diye konuştu. 
 
Cahit Atay’ın yazdığı “Pusuda” adlı tiyatro oyununu Burak Gün, Tuğrul Gökmen Şahin ile Necati Er oynadı.1960’lı yıllarda Orta Anadolu’da yaşayan hilebaz bir ağa ile büyük şehirde okuyup köyüne hizmet için geri dönen gencin hikayesinin anlatıldığı oyun izleyenler tarafından büyük beğeni topladı.
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız