SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İyi Bir Örgütçüydü"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:23:25
A- A+ PAYLAŞ

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, CHP Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden Gülseren Onanç’ın durumu ile ilgili olarak, “İnşallah CHP bu zihin karışıklığını kendi içinde çözer. Çünkü anamuhalefet demokrasilerde çok önemli ve bize çok lazım” dedi. 

Malatya’ya çeşitli tören ve açılışlara katılmak üzere gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, beraberinde AKP Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık, Mustafa Şahin, Cemal Akın ve Ömer Faruk Öz ile birlikte Vali Vasip Şahin’i makamında ziyaret etti. Bakan Şahin, Malatya Valilik binasında bir vatandaşın uzatmış olduğu evrakı inceleyerek, gereğinin yapılaması için İl Aile ve Sosyal Politikalar Müdürüne talimat verdi.

Ziyaret esnasında basın mensuplarının da sorularına yanıt veren Bakan Şahin, “Tüp bebek ile ilgili bir çalışma yaptık. Şuanda 2 bin 500 kardeşimize normal yollarla bebeği olmayan ve tedavi yaptıramayacak gücüde olmayan sosyal sistemin dışında, sosyal yardıma muhtaç olan ailelere şuanda biz bu desteği veriyoruz. İlk tedavi sonuçlarını almaya başladık. İnşallah bu 2 bin 500 aileyi hızlı bir şekilde evlat sahibi yapacağız” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden Gülseren Onanç’ın durumu ile ilgili olarak bir soruya yanıt veren Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, “Gülseren hanım ile telefonda konuştuk. Gülseren hanımın ben KAGİDER (Türkiye Kadın Girişimciler Derneği) Başkanlığında çok iyi çalıştığımız bir arkadaşımızdı, iyi bir sivil toplum örgütçüydü. Aslında çok fikirlilikten korkmamak, bunu konuşan arkadaşlarımızın demokratik hakkı olduğunu görüp, buna göre alanlar açmak gerekiyor. Fakat, siyasi kültürümüz daha o olgunluğu gelemedi. Partisi üyeliği devam ediyor, Merkez Yürütme Kurulu‘ndan istifa ettiğini söyledi Gülseren hanım. Yetişmiş insan gücü önemli. Yetişmiş kadın gücü önemli. Fikirler farklı olabilir, ama demokratik olgunluk farklı fikirlere saygı duymaktan ve bunu bir davranışa dönüştürmekten geçiyor. Sayın başbakanımızın güçlü liderliğinde birçok fikri bir arada tutabilmek ve bura birtakım oluşturabilmekten geçiyor. En farklı, en ufak bir farklı fikirde, farklı bir sonucun çıkması bizi de üzüyor. O bakımdan CHP kendi içinde bunu çözebilir, tabi onların kendi iç meselesi. Ama biz bunu başarabilen bir 10 yıl geçirdiğimiz için de ne kadar bu konuda şanslı olduğumuzu da düşünüyorum. Biz kurumlarımızın içerisinde her türlü fikirlerimizi söyleriz, en uc fikirleri çok rahat söyleriz, ortak bir karar çıktığında da bunu hepimiz sahipleniriz. Yani particilik eylem ve söylem birliği ile oluşan bir şey. Bunun içinde parti içi demokrasi ile parti içi disiplini bir birinden ayırmak gerekiyor. Parti için demokraside herkes her türlü fikrini söyleyebilmeli ve buradan ülkenin yararı için doğru bir kararın çıkabilmesini başarması gerekiyor. Bunları öğreneceğiz. Toplum, demokratik kültür ve olgunlaşmada buralarda herkesin kendisini hesaba çekmesinden geçiyor diye düşünüyorum. O bakımdan İnşallah CHP bu zihin karışıklığını kendi içinde çözer. Çünkü anamuhalefet demokrasilerde çok önemli ve bize çok lazım” ifadelerini kaydetti.

Bakan Şahin, ‘Akil adamlar’ ile ilgili çalışmalar konusunda da yaptığı değerlendirmede şunları söyledi, “Çok başarılı gidiyor. Bir kere kamuoyu çok sahiplendi, projeyi çok sahiplendi. Akil insanlar da her gruptan, her farklı fikirden insanlar bir takım çalışmasına dönüşmeyi başardı. Zaten bu toplumsal sorunların, terörle mücadele ile ilgili büyük bir sorunu çözebilmeniz için her türlü fikri burada olgunlaştırmış olmanız gerekiyor, toplumun buna hazır olması gerekiyor. Partiler üstü bir noktaya ulaştırmanız gerekiyor. Aslında akil insanlar bunu başardı. Toplumsal mutabakatın nasıl güçlü olduğunu toplama göstermiş oldu. Ben hepsini tebrik ediyorum, başarılar diliyorum. Allah’ın izni ile biz bu beladan biran önce kurtulacağız ve akil insanların da çok güçlü bir desteği olacak. Tarih bunu yazacak.”

Vali Vasip Şahin, Bakan Şahin’e kayısı hediye etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız