SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İyi Bir Takıma Karşı Çok İyi Bir Galibiyet"

0
Güncellendi - 2019-12-07 18:20:16
A- A+ PAYLAŞ

Demir Grup Sivasspor’un teknik direktörü Rıza Çalımbay, “Oynayacağız 3 maçımız var. Bizim için 3 final maçımız var bu maçları kazanmak için ne gerekiyorsa yapacağız. İlk maçımız da Fenerbahçe ile o yüzden tek düşüncemiz kalan 3 maçı da en iyi şekilde bitirip, ikinci yarıya da en iyi şekilde hazırlanıp, yolumuza bakacağız” dedi.

Çalımbay, 3-1 kazandıkları BtcTurk Yeni Malatyaspor karşılaşması sonrası yaptığı açıklamada, Türkiye Kupası müsabakasından sonra tek odaklandıkları noktanın lig olduğunu söyledi.

Karşılaşmanın çok zor olacağını ve iyi bir takıma karşı oynayacaklarını bildiklerini anlatan Çalımbay, şöyle devam etti: "Zor bir maç geçeceğinden emindik, ona göre de tedbirlerimizi aldık ve oynadık. Sahamızda nasıl oynuyorsak, deplasmanda da öyle oynuyoruz. Deplasmanlarda ayrıca daha çok pozisyona giriyoruz. Bugün de güzel pozisyonlar yakaladık. Son paslarımızda biraz hatalar yaptık ama iyi bir takıma karşı çok iyi bir galibiyet aldık. Takımımdan çok memnunum. Ne dediysek herkes elinden gelen bütün gayreti gösterdi taktik olarak. Tabi ki burada çok tehlikeli oyuncuları var onlara göre de tedbir almıştık ve futbolcularım hiçbir zaman oyun disiplinini bozmadılar. O yüzden de iyi bir galibiyet aldık. Hakikaten hepsiyle gurur duyuyorum. Gerçekten sezon başından bu zamana kadar mükemmel bir şekilde grafik çiziyoruz. Bulunduğumuz konum şu anda çok iyi ama önemli olan tabi ki onun sonunu iyi bir şekilde getirmek. Oynayacağız 3 maçımız var. Bizim için 3 final maçımız var bu maçları kazanmak için ne gerekiyorsa yapacağız. İlk maçımız da Fenerbahçe ile o yüzden tek düşüncemiz kalan 3 maçı da en iyi şekilde bitirip, ikinci yarıya da en iyi şekilde hazırlanıp, yolumuza bakacağız."

Bir gazetecinin "Sivasspor, önceki yıllarda da şampiyonlar ilgi oynamıştı, bu sezon iyi gidiyor, şampiyonlukla ilgili ne düşünüyorsunuz?" sorusuna, "Bu bize yetmez. Hem oynadığımızı oyun olsun hem diğer yönlerden olsun bu bizi şampiyonluğa götürmez. Bizim bir kere her şeyden önce daha iyi oynamamız, daha iyi işler yapmamız, daha çok mücadele etmemiz gerekiyor ve her yönden hazır olmamız gerekiyor. Onun için şampiyonluk konuşmak bence çok çok erken. Zaten dediğim gibi bu şartlar bizi şampiyonluğa kesinlikle götürmez. Onun için de hem oyun için olarak daha yüksek tempoda oynamamız gerekiyor. Gerçi biz galip geldiğimiz her maçta iyi oynadık ama yine de üstüne çıkmamız gerekiyor. Eğer onları yapabilirsek dediğiniz gibi iyi yerlere geliriz” şeklinde yanıt verdi.

"Devre arası takviye  düşünüyor musunuz?" sorusuna Çalımbay, "Takımımı bozmak istemiyorum. Bir de tabi ki takımdaki dengeyi de bozmak istemiyorum maddi açıdan. Şu anda kulübümüz belki de maddi açıdan sıkıntı yaşamayan kulüplerin başında geliyor, hiçbir arkadaşımızın maddi açıdan hiçbir sıkıntısı yok. Bu çok güzel bir şey. Buralara tekrar oyuncu yığmak veya çok çok pahalı oyuncular var, bence kulübe zarar verir. Mütevazi bir kadromuz var, güzel de gidiyoruz belki ihtiyacımız olursa bir, iki tane olabilir. Onun dışında takımdaki dengeyi bozmak istemiyorum” yanıtını verdi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Canercan44 (4 yıl önce)
    Helal olsun hocam tebrikler sivas insallah sampiyon olur
    0
    0
    Yanıtla
  • Tarkan (4 yıl önce)
    Sivası yebrik ediyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • Arif yurtsever (4 yıl önce)
    Sivasa helal olsun bileğinin hakkıyla umarım Anadoludan bir şampiyon daha çıkar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Erol (4 yıl önce)
    Tebrikler hocam.Helal olsun.Zor kadro yaptın ama iyi kadro yapmışsın.
    0
    0
    Yanıtla