SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İyi Bir Yıl Geçirdik"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:09:20
A- A+ PAYLAŞ

 AKP Malatya il teşkilatında, 2012'nin değerlendirmesi yapıldı. 

AKP yöneticileri, bazı il genel ve belediye meclisi üyelerinin katılımı ile il binasında düzenlenen basın toplantısında, ilk olarak AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi konuştu. Tüfenkçi, 2012 yılının ülke ve Malatya açısından iyi geçmesine rağmen muhalefetin gerçeği çarpıtarak, kendi umutsuzluğunu ve aczini yayma adına demeçler verdiğini belirtti.

2012 yılının dolu dolu geçirildiğini söyleyen Tüfenkçi, “Yurt dışındaki, dünyadaki olumsuzluklara rağmen Türkiye ve Malatyamız iyi bir yıl geçirmiştir” dedi.

Milletvekili Mustafa Şahin ise, "Muhalefet, ortaya koydukları argümanlarla halkın gönlünde taht kuramamanın sıkıntısını ve ızdırabını yaşamakta... Bu nedenlerle muhalefet, suçu iktidar partisine yüklemektedir. Bizim ne yaptığımız yapmadığımıza halk karar verir. Önemli olan karnemizi halkımızın verdiğidir. Yoksa muhalefetin bizim adımıza karne tutması çok da önemli değildir" şeklinde konuştu.

Darbe anayasasının kaldırılıp, sivil anayasa çıkarılması konusunda yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Şahin, bu konuda uzlaşma komisyonu kurulduğunu da vurguladı. Şahin, "Sivil bir anayasasının elzem olduğu konusunda herkes mutabık. Darbe anayasaları ile yönetilen ülkemize, özgürlüklerin olduğu bir anayasayı kazandırmış olacağımızı ümit ediyorum. Hukuk dışına çıkan, demokrasiye darbe vuran, ülke üzerinde travmalara neden olan konulara el atılıp, sorunlar bir bir çözülmeye başlandı" ifadelerini kullandı.

Konuşmasında, AKP hükümetinin yaptıklarını dile getiren Milletvekili Şahin, 4+4+4 eğitim sisteminin getirilmesinden Malatya’nın büyükşehir olmasına; bölünmüş yollardan barajların açılmasına; il özel idaresinin köylere hizmet çalışmasından kayısının uçaklarda ikram edilmesine; sağlık ve turizm hizmetlerinden öğrencilere yurt hizmetlerine kadar birçok konularda yapılanları hatırlattı.

Geçen yıl 7 bin 856 kişinin İŞKUR kanalıyla işe yerleştirildiğini söyleyen Şahin, teşvik konusunda da Malatya’nın en fazla istihdam sağlayan 3. il olduğunu aktardı. Malatya’nın büyükşehire entegre edilmesi için 2013 bütçesinin yüzde 41 arttırılıp, 100 milyon TL daha fazla ödeneğin geleceğini belirten Milletvekili Şahin, Erkenek ile Karahan tünellerinin, zemin problemlerinden dolayı geciktiğini söyledi. Yılan hikayesine dönen kuzey çevre yolunun da toplulaştırmanın tamamlanamaması nedeniyle başlanamadığına dikkat çeken Mustafa Şahin, Malatya - Elazığ karayolu üzerine yeni köprü yapılacağını, bunun raylı sisteme uyumlu olması için girişimlerde bulunacaklarını kaydetti.

Şahin, 2012 yılında yapılanları da başlıklar halinde şöyle sıraladı: "'Malatya’nın büyükşehir olması', 'Türk Hava Yolları yolcularına kayısının ikram edilmesi ile kayısının reklamının sağlanması', 'Kapıkaya Turgut Özal ve Boztepe Recai Kutan barajları ile Çerkezyazısı kanallarının hizmete açılması', 'şeker arazisi ihalesinin iptali'"

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız