SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İyi de, Bu Bir 'İlk' Değil ki!.

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:22:51
İyi de, Bu Bir 'İlk' Değil ki!.
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediyesi tarafından Hasırcılar'da yaptırılan Battalgazi Belediyesi Hasırcılar Kültür Merkezi'nin açılışı yapıldı. Açılışta konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın, bunun "ilk mahalle (/köy) müzesi olduğu" iddiasının ise doğru olmadığı, Türkiye'de birçok köyde müze bulunduğu belirtiliyor.

AÇILIŞI YAPILDI..

Battalgazi Belediyesi, kent kültürünü yaşatma adına yaptığı çalışmalara bir yenisini ekledi. Bu anlamda Hasırcılar'da oluşturulan Hasırcılar Kültür Merkezi, düzenlenen törenle hizmete açıldı. 

Açılış töreninde konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Türkiye'de ilk mahalle müzesinin Battalgazi'de açıldığını öne sürdü.

Gürkan, Türkiye'nin her noktasına rol model olacak bir çalışma yaptıklarını belirterek, "Günümüzde teknolojinin gelişmesiyle birlikte yalnızlaşan insanları görüyorsunuz. Onun için biz mahallelik ruhunun oluşması için her mahalleye bir mahalle müzesi, akabinde o mahalle müzelerinin şehir müzelerine temel oluşturacak yaşayan bir müze hüviyetine kavuşturulacak. Yaşanan ve içerişsinde yaşanılan bir müze oluşumunun temeli atıldı. Bu hizmet, gerek Malatya gerekse de Türkiye açısından büyük önem taşımaktadır" dedi. 

Hasırcılar Mahalle Muhtarı Mustafa Güllü ise, Hasırcılar Kültür Merkezi'nin yapılmasında emeği geçenlere teşekkür etti. 

Konuşmaların ardından Battalgazi İlçe Kaymakamı Vedat Yılmaz, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ile mahalleliler merkezin açılışını gerçekleştirdi.

TÜRKİYE'DE İLK İDDİASI DOĞRU DEĞİL!..

Hasırcılar, Malatya Büyükşehir olmadan merkezi Eskimalatya olan Battalgazi ilçesine bağlı beldeydi. Ancak, büyükşehir statüsünden sonra belde ve köyler "mahalle"ye dönüştürülünce, mahallenin bilinen anlamı bu olmamasına rağmen, eski belde ve köyler mahalle diye tanımlanmaya başlandı. Battalgazi Belediye Başkanı Gürkan'ın, Türkiye'de ilk mahalle müzesi iddiasının bu nedenle doğru olmadığı belirtiliyor. Çünkü, Türkiye'de bugün birçok belde ve köyün müzesinin bulunduğu biliniyor. Bunlardan, yöremizde en çok bilinen örnek ise Arapgir ilçesine çok yakın olan, Malatya'dan da çok sayıda kişinin ziyaret ettiği Erzincan- Kemaliye ilçesi Ocak Köyü'ndeki müze.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız