SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İyi İşler Yapıyorsunuz'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz, Meslek Liseleri arsında düzenlenen 'Proje Beceri Yarışması'nda, doğalgaz zehirlenmeleri ve alkollü araç kullanımını önleyen 'Can Nefes' ve 'Alko-Kontak' projeleriyle Türkiye ikinciliği ve Türkiye üçüncülüğünü kazanan Şehit Kemal Özalper Endüstri Meslek Lisesi'ni ziyaret ederek projeyi hazırlayan öğrenci ve öğretmenleri tebrik etti.

Ziyarette, Vali Daşöz'e Alko-Kontak ve Can Nefes projeleri hakkında bilgi verildi. Özellikle doğalgaz sızıntısı sonucunda ışıklı ve sesli uyarının yanı sıra 14 ayrı numarayı arayarak imdat çağrısı yapıp doğalgaz zehirlenmelerine bağlı ölümlerin önüne geçen 'Can Nefes' projesinin yeni yapılacak konutlarda uygulanması noktasında girişimlerde bulunulması gerektiği dile getirildi.

Vali Daşöz burada yaptığı konuşmada, teknolojide ilerlemiş ülkelerin mesleki eğitime büyük önem verdiğine dikkat çekti. Daşöz, "Önünüzde katsayı ve başka problemler olsa dahi ben inanıyorum ki, önümüzdeki süreçte bütün bunlar çözülecektir. Sizler doğru yoldasınız ve iyi işler yapıyorsunuz" ifadeleri kullandı.

Malatya'nın her geçen gün sanayileşmekte olan bir il olduğunu ifade eden Daşöz, "Mesleki eğitim gelişmiş ülkelerde yüzde 70 civarında iken bizim ülkemizde henüz yüzde 35'lerde, ancak son yıllarda mesleki eğitimdeki gelişme bizleri sevindiriyor. Çünkü sizler bir konuda uzman olarak yetişecek kişilersiniz. Uzmanlaşma kişiyi değerli kılar. Bir konuda ben iyiyim diyorsanız bu sizi değerli kılar. Sizin önünüzde katsayı ve başka bazı nedenlerden kaynaklanan sıkıntılar varsa da bu sorunlar zamanla çözülecektir.

Doğru yoldasınız ve iyi işler yapıyorsunuz. Çünkü mesleki eğitim gittikçe önem kazanan bir alan olmaya başladı" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız