SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İyi ki Evet Demişiz'

A- A+ PAYLAŞ

Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (BEM BİR SEN) Malatya Şubesi Kongresi'nde başkanlığa yeniden Malatya Belediyesi İtfaiye Müdürü Hanifi Acar getirildi.

İl Özel İdaresi Salonu'nda Avukat Abdulkadir Artan'ın divan başkanlığını yaptığı BEM BİR SEN Malatya Şubesi'nin kongre ve seçiminde konuşma yapan BEM BİR SEN Genel Başkanı Mürsel Turbay (fotoğraftaki), "12 Eylül 2010 günü yapılan yeni anayasa referandumunda iyi ki evet oyu vermişiz. Çünkü, niye Evet vermeyecektik ki. Yeni anayasa da çocuk haklarından şehit yakınlarının haklarına, kamu çalışanların haklarından birçok demokratik haklara kadar birçok hak veriliyor. Niye evet demeyecektim ki. İyi ki Evet demişiz" dedi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, sivil toplum kuruluşlarının önemine değinerek, "Türkiye'nin demokratikleşmesi açısında sivil toplum kuruluşları önemlidir" diyerek, çizgisini muhafaza eden BEM BİR SEN'in 3. olağan kongresinin hayırlı olması temennisinde bulundu.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er de kısa konuşmasında, kendisinin İstanbul'da belediyede görev yaparken BEM BİR SEN üyesi olduğunu hatırlatarak, sendikaların ve sivil toplum kuruluşlarının önemini anlattı.

BEM BİR SEN Malatya Şube Başkanı Hanifi Acar ise, 714 üyeleriyle yetkili sendika olduklarına dikkat çekerek, sendika olarak yaptıkları faaliyetleri anlattı. Bir sivil toplum kuruluşu olarak sosyal faaliyetlerde ve yardımlarda da bulunduklarını söyleyen Acar, Filistin'den Pakistan'a kadar yardım yaptıklarını bildirdi. Acar, konuşmasını Cahit Sıtkı Tarancı'nın 'Memleket İsterim' isimli şiiriyle tamamladı.

BEM BİR SEN Genel Eğitim Sekreteri Recai Karslı ve Memur-Sen Malatya Şube Başkanı Şahin Kayaduman da konuşma yaparak, sendikal faaliyetlerle ilgili bilgi aktardılar.

Faaliyet ve denetleme raporunu BEM BİR SEN Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Deveci, denetleme kurulu raporunu da Hüseyin Hanbay'ın okuyup kabul edildiği kongre ve seçime tek liste ile gidilip, önceki başkan Hanifi Acar tek aday oldu. BEM BİR SEN Malatya Şubesi'nin kongre ve seçimi sonrasında yönetim şöyle oluştu:

"Asıl yönetim kurulu üyeliklerine Hanifi Acar, Hüseyin Hanbay, Mustafa Deveci, Abuzer Akagündüz ve Selahattin Taçoral; denetleme kurulu asıl üyeliklerine Mustafa Tümay, Cengiz Akaş ve Hüseyin Şişman, disiplin kurulu asıl üyeliklerine de Remzi Ayverdi, Samil Altaş ve Nejat Fırat getirildi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız