SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İyi ki Kar Yağmış da..

A- A+ PAYLAŞ

5 milyon 835 bin TL’ye ihale edilerek 2008 yılının Eylül ayında yapımına başlanan Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde sorunlar, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün taşınması ve kar yağışıyla ortaya çıktı. Mart ayı ortalarında bakanlık müşahitlerinin de bulunduğu bir heyetle ‘Geçici kabulü’ yapılan Kongre ve Kültür Merkezinde, başta, yağmur iniş sistemleri ile yağmur sularının toplanması ve deşarjı kanalizasyon sitemindeki sorunlar ortaya çıktı.. Kongre ve Merkezindeki sorunlar, kültür çevrelerinde “Yeni bir Sabancı Kültür Merkezi kâbusu mu yaşayacağız?” korkusuna neden oldu.

Bakanlık müşahitlerinin yanı sıra Malatya Valiliği İl Özel İdaresi teknik personeli tarafından, geçtiğimiz Mart ayı ortalarında geçici kabulü yapılan Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki imalat hataları kar yağışı ile ortaya çıktı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın 2009 yılında yaptığı inceleme gezisi sırasında yaptığı “Gördüğüm kadarı ile burada denetimsizlikten kaynaklanan önemli imalat hataları var. Buranın denetiminin aralıksız yapılsın” uyarısına rağmen, yağmur iniş sistemleri (çatı olukları) ve yağmur suyunun toplama ve deşarjının( su akışı ) olmaması gibi sorunlar ortaya çıkarken, kanalizasyon sisteminin hatalı olması ve kanalizasyonun vidanjörlerle temizlenmesi gibi sorunlar Kültür ve Turizm İl Müdürlüğünün kongre merkezine taşınmasıyla ortaya çıktı.

Sorunlar, “Çatı olukları yok sular şırıl şırıl akıyor. Kovalarla suları tahliyeye çalışıyoruz. Ayrıca, lavabo, duş ve balkon gibi ıslak alanlarda su eğimi verilmemiş, toplanan suları ya süpürge ya da paspaslarla izole etmeye çalışıyoruz. Ayrıca dışarıdan odalara su sızmaları da var. Yağış olmasaydı bunları fark edemeyecektik” sözleriyle dile getirildi..

İl Özel İdare yetkilileri ise; “Geçici kabulü geçtiğimiz ayın ortalarında bakanlık müşahitlerinin de bulunduğu bir heyetle yaptık. Ufak tefek bazı sorunları tespit ettik ve ilgili firmaya bunları gidermesi için uyardık” ifadelerini kullandılar.

Bilindiği gibi, İstasyon Virajı'nda Sabancı Vakfı tarafından yaptırılan Kültür Merkezi de, proje hatalarının yanı sıra kalitesiz inşaat nedeniyle sık sık onarıma alınmış, bu işler için neredeyse yapımına harcanan kadar para harcanmıştı.

“KAPRİS YÜZÜNDEN..”
Öte yandan Hükümet konağından 15 gün önce Kongre ve Kültür Merkezi’ne taşınan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün bazı personeli, yanmayan doğalgazlı kalorifer yüzünden hastalanarak yatağa düştü. Güvence parası ödenmediği için Malatyagaz tarafından kesilen doğalgazın yanmaması nedeniyle soğukta hizmet vermeye çalışan personelden bazıları hastalanarak yatağa düşerken bazıları da tedavisini ayakta yaptırarak görevlerine devam ediyor.

Doğalgazın kesilmesi ile ilgili olarak görüşlerine başvurduğumuz İl Özel İdare yetkilileri “Kültür varlıklarından güvence bedeli alınmaz diye bir madde var. Malatyagaz’ın kaprisi yüzünden bunlar yaşandı. Bizden 25 milyon güvence parası istiyorlar, haraç gibi bir şey.” diyerek yaşanan sıkıntının Malatyagaz’ın işgüzarlığından kaynaklandığını belirttiler.

Vali Ulvi Saran’ın müdahalesi ile Çarşamba günü merkezin ısıtma sistemleri faaliyete geçti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız