SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İyi ki Kardeşiz, Diyorlar'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya ile ABD'nin Baton Rouge şehirleri arasında imzalanan kardeş şehir protokolunun ardından bir kez daha Malatya'yı ziyaret eden ABD'li konukların Belediye Başkanı Ahmet Çakır tarafından kabul edildikleri bildirildi.

Ziyarete ilişkin olarak Belediye Basın Bürosu'ndan yapılan açıklama şöyle:

"Malatya Belediyesi ile ABD’nin Baton Rouge şehirleri arasında imzalanan kardeş şehir protokolünün ardından iki şehir arasında, karşılıklı ziyaretler devam ediyor.

Geçtiğimiz yıl Baton Rouge şehrinden bir heyetin Malatya’ya gelerek başlatılan kardeşşehir ilişkileri, Malatya’dan bir heyetin Baton Rouge şehrine gitmesiyle tamamlanmasının ardından Baton Rouge şehrinden bir heyet daha Malatya’ya geldi.

Baton Rouge şehrinde bulunan Türk Atlas Vakfı Başkanı Bilal Hacıoğulları eşliğinde Malatya’ya gelen ve akademisyenler ile işadamlarından oluşan 9 kişilik heyet, 27 Mayıs Perşembe günü saat 12.00’de Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı ziyaret etti.

Ziyaret sırasında kısa bir açıklama yapan Türk Atlas Vakfı Başkanı Bilal Hacıoğulları, Baton Rouge şehrinin 750 bin nüfuslu, zengin kültüre sahip bir şehir olduğunu belirterek, “kardeş şehir ilişkileri sayesinde iki şehir arasında iş, eğitim ve kültürel alanlarda ilişkiler daha çok gelişecek. İlk defa bir Türk şehrinin bayrağı Baton Rouge şehrinde göndere çekildi. Malatya’dan gelen heyetin senatoda yaptığı konuşma ve katıldıkları toplantıların iki şehir ilişkilerine ciddi getirisi oldu. Dışarıdan Türkiye’ye gelen turistler genelde İstanbul, İzmir ve Antalya gibi şehirlere gidiyorlar. Ama bu heyet, Malatya ile kardeş şehir olunmasından dolayı Malatya’yı görmek, insanlarını, kültürünü yakından tanımak için Malatya’ya geldiler. Heyette bulunan bütün misafirlerimiz ‘iyi ki biz Malatya ile kardeş şehiriz’ diyorlar” şeklinde konuştu.

Amaç, Kültürel ve Ticari İlişkilerin Kurulması…
Kardeş şehir heyetini Malatya’dan ağırlamaktan son derece memnun olduklarını belirten Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise amaçlarının Malatya ile Baton Rouge şehirleri arasında kültürel ve ticari ilişkilerin kurulması olduğunu belirterek, “Ayrıca Türkiye ile ABD arasında her iki ülke kültürlerinin yakından tanınması için bu süreci başlattık. Her iki heyetin karşılıklı ziyaretleri ile bu ilişkiler pekişmiş oldu. Heyetlerin ziyaretleri bu amacımıza katkılar sağladı” dedi.

Başkan Çakır, yurt dışına gittiklerinde Türkiye’nin yeterince tanınmadığını gördüklerini belirterek, bu tür dostlukların iki halkın birbirini taha iyi tanımasına vesile olmasını sağladığını da dile getirdi.

Türkiye ve Türk insanının çok güzel olduğunu belirten misafir heyette bulunanlar ise ne yazık ki Türkiye’nin ABD’de yeterince tanınmadığını söylediler. Türkiye’ye geldiklerinde Türkiye’nin tarihsel ve kültürel olarak ne kadar büyük bir ülke olduğunu gördüklerini ve hayran kaldıklarını belirten heyet, gelecekte ABD’deki insanların en çok tanıdığı en popüler ülkenin Türkiye olacağını iddia ettiler.

Heyette bulunan bir akademisyen hayatı boyunca ABD’den dışarıya çıkmadığını, ancak Türk kültürüne olan hayranlığından dolayı ilk kez yurtdışına çıktığını ve Malatya’ya geldiğini söyledi.

Bir başka akademisyen ise Türkiye’nin yeni gelişimlere, fikirlere ve düşüncelere açık bir ülke olduğunu belirterek, bunun Türkiye’yi gelecekte daha güçlü bir ülke yapacağını bildirdi.

Malatya’nın kültürel zenginliğinin çok büyük olduğunu kaydeden bir başka akademisyen ise bu kültürel zenginliğin kurumsallaştırılması ile birlikte iki kardeş şehir arasında ciddi bir gelişimin sağlanacağını kaydederek, bundan sonra Malatya’nın fahri temsilcisi olacaklarını söyledi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, ziyaret sırasında misafir heyete kalem hediye ederken, misafir heyet de Başkan Çakır’a, çok uzun yıllar orijinalliğini kaybetmeyen bir fotoğraf hediye ettiler."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız