SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İyi ki Katılmamışız!"

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:33:17
A- A+ PAYLAŞ

Arapgir kış yarısı etkinliklerinde konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba; “Cumhurbaşkanı yeminine sadık kalmıyor. İyi ki o yemin törenine diğer muhalefet partileri gibi katılmamışız. Biz biliyorduk ki, Erdoğan  bir siyasi parti militanı gibi çalışacak.Şimdi çalışmaya başladı” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Arapgir’de düzenlenen ‘Kış Yarısı’ etkinliklerine katıldı.CHP Arapgir İlçe Örgütü tarafından düzenlenen etkinliğe İl Başkanı Enver Kiraz ve İl Başkan Yardımcısı İbrahim Çakır ile birlikte katılan Ağbaba,Türkiye gündemiyle ilgili değerlendirmeler yaptı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan CHP Arapgir İlçe Başkanı Hüseyin Akşahin, Anadolu’nun geleneksel etkinliklerinden olan kış yarısı etkinliklerini her yıl aralıksız yapmaya çalıştıklarını belirterek ,  katılımcılara çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Akşahin’in ardından söz alan CHP İl Başkanı Enver Kiraz ,kış yarısı etkinliklerinin geleneklerimizde var olduğunu ve kültürümüzün bir parçası olduğunu belirterek başladığı konuşmasında; “CHP, hepinizin bildiği gibi, Cumhuriyete, Mustafa Kemal Atatürk’e sahip çıkan, herkes için özgürlük ve demokrasi diyen bir parti. Arapgir’de ,Malatya’da ve Türkiye’de bu  sorumluluğumuzun bilinciyle hareket ediyoruz.Yoksulluk, işsizlik belimizi büküyor. Üretici, esnaf, çalışanlar can çekişiyor.Bu sorunları bir tek CHP dile getiriyor.” dedi.

YAŞAMIMIZA SINIR ÇİZMEYE ÇALIŞIYORLAR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "13 Yıldır ülkeyi yöneten  iktidar herkesi kendisine benzetmeye çalışıyor. Çıkardığı yasalarla yaşamımıza sınır çizmeye çalışıyorlar.  Nerede , nasıl konuşacağımıza karar vermek istiyorlar.Sedef Kabaş isminde gazeteci bir Tweet attığı için sabah gözaltına alınıyor, 5 yılla yargılanıyor. 16 yaşındaki bir çocuk, Cumhurbaşkanına hakaret ettiği için gözaltına alınıyor. Tutuklanıyor. Bir öğretmen,  Gezi eylemlerine katıldığı için sürülüyor. Bir ev hanımı Başbakana el salladığı için cezalandırılıyor. Bunları AKP’nin, Cumhurbaşkanının ve Başbakan’ın zihniyetini daha yakından görmeniz için anlatıyorum . En son makul şüpheyle hakkımda fezleke düzenlendi. Eski Başbakanın oğlunun iş ortağı, Türkiye’ye geldiği zaman MİT müsteşarının karşıladığı Yasin El Kadı’yla ilgili söylediklerimizden dolayı milletin seçtiği vekil hakkında makul şüpheyle fezleke hazırladılar. Milletvekili hırsızlık yapıyorsa, evrakta sahtecilik yapmışsa elbette dokunulsun, ama söylediklerinden dolayı dokunulması doğru değil” dedi.

CUMHURBAŞKANINA TEPKİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kırşehir programında yaptığı konuşmaları da sert bir şekilde eleştiren Ağbaba “Cumhurbaşkanı gitmiş AKP’ye oy istiyor. Devletin imkanlarıyla uçağa binip partisine oy istiyor. Sizin-bizim vergilerimizle bir partiye oy istiyor. Kul hakkı dedikleri bu. Cumhurbaşkanı yeminine sadık kalmıyor. İyi ki o yemin törenine katılmamışız. Bizim dışımızdaki muhalefet partilerinin liderleri ve milletvekilleri Cumhurbaşkanını ayakta alkışladılar. İyi ki biz de onlar gibi alkışlamamışız. Biz biliyorduk ki, Erdoğan  bir siyasi parti militanı gibi çalışacak ”diye konuştu.

BU YASA DİKTATÖRLÜĞÜ TESCİLLER

TBMM Genel Kuruluna getirilmek istenen İç Güvenlik Yasa Tasarısıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Ağbaba, “Polis geçtiğimiz aylarda  Berkin Elvan’ı, Ali İsmail Korkmaz’ı  öldürdü. Kısa bir süre önce Cizre’de 12 yaşındaki bir çocuk öldürüldü.2007 den beri 179 insan polis kurşunuyla öldürülmüş. Şimdi Meclise getirdikleri  iç güvenlik yasasıyla, polise ‘al silahı eline, kafanı bozanı vur’ diyorlar. Bu yasa diktatörlüğün tescillenmesi anlamına geliyor. Faşizmin ülkede resmen egemen kılınmasını sağlıyor.” İfadelerini kullandı.

Hem iç güvenlik yasasının geçmemesi için hem de yaşamımızın her alanına müdahale eden diktatöre karşı birleşmek zorundayız diyen Ağbaba, “2015 seçimlerinde Türkiye’nin daha geriye gitmemesi için , Laik Türkiye Cumhuriyet’ine inanan herkesi CHP  çatısı altında toplamak zorundayız.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından müzik dinletisi ve halaylarla etkinliğe devam edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız