SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İyi ki Reformu Yaptık"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:40:14
A- A+ PAYLAŞ
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Bilgilendirme ve İstihdamı Teşvik Ödül Töreni programı, Malatya Aktif İş Adamları Derneği’nin (MAKİAD) ev sahipliğinde gerçekleştirildi. 
 
Anemon Otel’de gerçekleştirilen programa Vali Ulvi Saran, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık ve SGK Başkanı Fatih Acar’ın yanı sıra kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile dernek ve oda başkanları katıldı.
 
Toplantıda bir konuşma yapan AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, SGK’nın işveren, işçi, hastaneleri ve hastaları ilgilendiren bir kurum haline geldiğini söyledi. Çalık, “Türkiye, ekonomide çok başarılı işler yaptı. Eğitimde, ulaştırmada, sağlıkta, dış politikada çok ciddi yollar kat ettik” diye konuştu.
 
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ise, Malatya’nın henüz hak ettiği yerde bulunmadığını ifade ederek, “El birliğiyle, gönül birliğiyle; seçilmişlerin ve atanmışların Malatya’yı hak ettiği yere getirmek için daha fazla yol almaları ve gayret sarf etmeleri gerekiyor. Biz bu bilinçle ve hareketle, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası olarak hareket ediyor ve şehrin bütün sorunlarını sahiplenme noktasında üzerimize düşen çabayı gösterdiğimizi bir kez daha ifade etmek istiyorum” dedi.
 
MAKİAD Başkanı Muzaffer Erşan da, Malatya ekonomisinin her geçen gün büyüyerek, adından söz ettirdiğini dile getirdi.
 
Toplantıda, SGK Başkanı Fatih Acar, katılımcılara yapılan çalışmalarla ilgili bir brifing sundu. Sosyal Güvenlik reformu ile Türkiye’nin önünün açıldığını vurgulayan Acar, “SGK, nüfusumuzun tamamına hizmet veren, 74 milyonu ilgilendiren, doğumdan ölüme kadar hatta ölümden sonraki süreçleri de kapsayan çok önemli bir kurumdur. Bütçe büyüklüğü itibariyle baktığımız zaman merkezi yönetim bütçesinin yaklaşık yüzde 42’sini oluşturacak kadar devasa bir kurumuz. Bu kurumda 2008 yılındaki reform sürecinde de 25 bin çalışan arkadaşımızla beraber bu reformun sıkıntısız bir şekilde hayata geçme sürecini paylaştığımız arkadaşlarımızla birlikte çok ağır bir sorumluluk yüklendiğimizi özellikle ifade etmek istiyorum” dedi.
 
Türkiye açısından önemli bir reformu hayata geçirdiklerine işaret eden Acar, şunları aktardı:
 
“Türkiye eğer bu reformu 2008 yılında yapmamış olsaydı, çok ciddi sıkıntılarla karşı karşıya kalacaktı. Geçmişte yapılan yanlış uygulamaların faturasını belki de toplum olarak çok ağır bir şekilde ödeyecektik. İyi ki biz 2008 yılında tüm dünyaya örnek olacak bu sosyal güvenlik reformunu hayata geçirdik.”
 
SGK Başkanı Fatih Acar, toplantıda 2012 yılı hedefleriyle ilgili de bilgiler verdi. Acar, özellikle kayıt dışıyla ilgili mücadeleyi sürdüreceklerini kaydederek, “2012 yılında kayıt dışı ile mücadele edeceğiz. İş ve işlemlerin birleştirilmesi, prim tahsilatlarının artırılması, teknik alt yapının güçlendirilmesi noktasında çalışmalarımız olacak. Sağlık alanında, global bütçe, e-reçete, risk odaklı denetim, avuç içi damar izi tanıma ve biyometrik kimlik doğrulama çalışmalarımız olacak. Bunun yanında hizmet binalarının vatandaş odaklı hale getirilmesi çalışmalarımız sürecek. Bu noktada Malatya’da da yeni bir sosyal güvenlik binası yapacağız” şeklinde konuştu.
 
Programda ayrıca Malatya’da en yüksek SGK primi ödeyen kurumlara plaket takdim edildi. MAKİAD Başkanı Muzaffer Erşan ise  SGK Başkanı Fatih Acar'a günün anlamına binaen plaket verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız