SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İyi Niyet Anlaşması Yapıldı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:47:39
A- A+ PAYLAŞ
Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Çin ziyaretine değerlendirerek "Vagon Fabrikasıyla ilgili iyi niyet anlaşması imzalandı" dedi. 
 
AKP Merkez İlçe Başkanlığı ziyaretinde basın mensuplarının sorularının yanıtlayan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, "Yıllardır atıl şekilde duran Vagon Onarım Fabrikası'nda daha önceden gelip inceleme yapan Çin firmasına, biz de Vali Bey'in başkanlığında, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, Fırat Kalkınma Ajansı genel sekreteri ile birlikte gittik. Hem yolcu hem de hızlı tren üretimini gerçekleştiren büyük firma olduğunu gördük. Firma kendini tanıttı. Görüşmeler oldu. Hatta iyi niyet anlaşması imzalandı. Ancak hemen olacak bir durum değil.  Olumlu yaklaşıyorlar. Malatya'yı avantajlı buluyorlar. Vagon Fabrikası, belli bir süre için kiralanacak. İstihdama katkının yanı sıra yan sektörler için de iyi olacağını ümit ediyoruz" dedi. 
 
Daha önceden uygulanan ancak firmayla anlaşmanın fesh edilmesi nedeniyle ihalenin yeniden yapılmasının ardından 1 Mart'ta yeniden uygulanmasına başlanacak olan ücretli otopark, parkmotre ile ilgili de Çakır, "Şehirde uygulanması gereken, trafiğin düzeni açısından, cadde ve sokakların gereksiz yere işgali bakımından parkometre uygulamasına 1 Mart itibariyle yeniden başlayacak. Trafiğin rahatlaması bakamından olumlu yansıyacağı ümit ediyorum" diye konuştu. 
 
MERKEZ İLÇE VE GENÇLİK KOLLARINA ZİYARET..
Bu arada Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AKP merkez ilçe ve gençlik kolları yönetimini ziyaret etti. 
 
İl Başkanı Bülent Tüfenkçi'nin de yer aldığı ziyarette konuşan Merkez İlçe Başkanı Osman Güder, Başkan Çakır'ın 5 yıldızlı Malatya vaadiyle göreve geldiğini ve hizmetleri tek tek yaptığını söyledi. Belediye Başkanı Çakır ise, "Önce atama, sonra ise seçim sonucunda göreve gelen merkeç ilçe başkanı ve yönetimine hayırlı olsun demek için burdayız. Oldukça fedakarlık gerektiren bir göreve geldiniz. Teşkilatçılık zor görevdir. Allah yardımcınız olsun" dedi. Başkan Çakır, daha sonra AKP Malatya Gençlik Kolları Başkanlığı'na genel merkez tarafından atanan Miraç Göçmez ve yönetimine hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız