SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İyi Niyet Sonuç Vermedi"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:56:19
A- A+ PAYLAŞ
 
Hizmet İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Ali Osman Kart, “Bugüne kadar sürdürdüğümüz iyi niyet, diyalog ve çözüm çabalarımız maalesef sonuç vermemiştir” dedi. 
 
Malatya Belediyesi binası önünde, sendika yönetici ve üyeleriyle birlikte basın açıklaması yapan Hizmet İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Ali Osman Kart, “Malatya Belediyesi'nde bir süredir devam eden örgütlü üyelerimize yönelik baskı, artarak devam etmektedir. Sendikamız HAK-İŞ/HİZMET-İŞ üyelerinin en temel anayasal hakkı olan ‘Sendikalı olma hakkı’, Malatya Belediyesinde işveren tarafından baskı, işten çıkarılma tehdidi ve psikolojik tacizle elinden alınmaktadır. Daha önce, üyelerimizin bir kısmını baskı ve tehditlerle Sendikamız HAK-İŞ/HİZMET-İŞ'ten istifa ettirmeyi başaran İşverenin, üyelerimizin hepsine yönelik artan baskı ve tehditleri tahammül edilemez noktayı ulaşmış bulunmaktadır. Üyelerimiz kadar kamuoyu da iyi bilmektedir ki, İşverenin bu anlamsız tutumunun nedeni, Toplu İş Sözleşmesinden doğan sendikal alacaklarımızı ödememek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca Sendikamız HAK-İŞ/HİZMET-İŞ'e verilen yetkiye istinaden yeni bir Sözleşme yapmaktır. İşveren bu iki bireysel amaç için, belediye ve bağlı iştiraklerinde çalışan tüm üyelerimizi sendikalı olma hakkından feragat etmeye zorlamakta, emeğinin karşılığında hiç bir güvencesi olmayan işçileri işten çıkarmaktadır. İşverenin gayri ahlaki ve yasa tanımaz tutumu, Malatya'da toplumsal bir yaraya dönüşmek üzeredir. İşverence yapılan baskı ve tehdit sonucu üyelerimiz psikolojik olarak olumsuz etkilenmiş, ruh sağlıkları bozulmuş; bilhassa işten atılan, mahkeme kararıyla işe iadesi kesinleşen ancak işe alınmayan üyelerimiz, evlerine ekmek götürememekten dolayı aileleriyle boşanma noktasına gelmiştir. HAK-İŞ/HİZMET-İŞ olarak, çözüm adına söylenecek her söz söylenmiş, her türlü girişimde bulunulmuştur. Ancak, bugüne kadar sürdürdüğümüz iyi niyet, diyalog ve çözüm çabalarımız maalesef sonuç vermemiş, aksine işveren, baskı ve tehditlerini artırarak devam ettirmektedir. Artık yolun sonuna gelinmiştir” ifadelerini kullandı.
 
“İşverene defalarca seslendik, yine de sesleniyoruz. Biz HİZMET-İŞ Sendikası olarak bu aşamada bile diyalog çağrımızı tekrarlıyoruz. Hiçbir şey çözümsüz değildir. Yeter ki işveren sesimizi duysun, işçi arkadaşlarımızın hallerini görsün. HAK-İŞ/HİZMET-İŞ Sendikası olarak, işçi arkadaşlarımızla her zaman birlikteyiz. Yasal sınırlar içerisinde her türlü uyarı, eylem ve tepkimizi veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz” diyen Kart, açıklamasını şöyle tamamladı:
 
“Bu açıklamamızın işverene yasal bir uyarı mahiyetinde olduğunu ve son bir kez daha işverenden cevap yerine çözüm beklediğimizi ifade ediyoruz. Emeğe karşı, işçi iradesine karşı bu derece duyarsızlık, sonuçta işverene kalitesizlik, şehre verilmeyen hizmet, iş barışını bozma, huzura değil kargaşaya sebep olma şeklinde geri dönecektir. Biz bu durumu asla istemiyoruz. Bugün yaşanan ve yarın yaşanacakların tek müsebbibi işverendir. Biz, iş barışı, verimlilik ve iş güvencesinin sağlandığı bir çalışma ortamı için her türlü yasal mücadelemizi sürdürmekte kararlıyız. Bu amaçla, Perşembe günü burada “Oturma Eylemi”ni başlatıyoruz. Üyelerimize yönelik baskı ve tehditler son bulana kadar, üyelerimizin mağduriyetleri giderilene kadar başka eylemlerimiz de devam edecektir.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız