SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İyi Niyetle Gayret Ediyoruz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:38:12
A- A+ PAYLAŞ

Çözüm sürecine destek vermek için halk buluşması adı altında bölge kentlerini gezen Anadolu Konfederasyon Birliğine üye Malatya Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Durmuş beraberindeki diğer Anadolu kentlerinin federasyon başkanları ile birlikte belediyeyi ziyaret etti. 

Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın Malatya’da bulunan Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun programına katılımı nedeniyle misafir heyeti Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu ağırladı.

Gerçekleşen ziyarette konuşan Malatya Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Durmuş, Türkiye’nin önemli bir süreçten geçtiğini belirterek, sivil toplum kuruluşları olarak bu süreci desteklediklerini söyledi.

Sürecin doğru işleyeceğinden emin olduğunu belirten Durmuş, “Bu sorunlarda Türkiye’de en çok mağdur olan bölgelerimiz Doğu Anadolu Bölgemiz ile Güneydoğu Anadolu Bölgemiz. Biz bölgemizdeki kentlerimizi ziyaret edeceğiz. İyi niyetle bir şeyler yapmaya gayret ediyoruz” dedi.

Barış sürecinde sivil toplum kuruluşlarının hassasiyetlerinin önemli ve etkileyici olacağına değinen Belediye Başkan yardımcısı Ertan Mumcu, kan ve gözyaşı üzerine inşa edilen hiçbir eylemin başarıya ulaşamayacağını insanların gördüğünü söyledi.

Bu ateşi bir an önce söndürmek gerektiğini vurgulayan Mumcu, “Bunu sadece hükümetimizin bir göreviymiş gibi dışarıdan izlemek hiçbir ferde yakışmaz. Biz barışı, hoşgörüyü, muhabbetti ve diyalogu seven bir neslin evlatlarıyız. Bu anlamsız kavga bir şekilde son bulacak. Bunun için insanlar inisiyatif almalılar. Bu süreci herkes bir birine destek vererek tamamlamalı. Bu açıdan sivil toplum kuruluşlarımızın çözüme katkı sunmaları da ayrı bir anlam taşıyor” ifade etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız