SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İyi Noktadayız"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:43:08
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi (İ.Ü.) bünyesindeki Kampüs Fm'de İnanç Kara Ölmeztoprak'ın hazırlayıp sunduğu canlı yayın 'Panorama' programına konuk olan İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Tikici; 38 yıllık bir üniversite olan İ.Ü.'deki 30 yılını değerlendirdi.

İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi'nin kurucu dekanı olan Tikici, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile ilgili yaptığı açıklamalarda, bu fakültenin neredeyse ülkedeki üniversite sayısı ile eş değer olduğunu, Türkiye'de sayılarının 170 civarında seyrettiğini bildirdi. Prof. Tikici, "Bütün bu nedenlerle, rekabete çok açığız ve programlarımızı sürekli yeniliyoruz" dedi. Günün koşullarına göre değişen esneklikte bir fakülte olduklarını vurgulayan Tikici, "Dersler sürekli güncellenmektedir ve uzaktan eğitim ve internet tabanının alt yapısı gibi konularda son derece iyi bir noktadayız" şeklinde konuştu.

Tikici, fakültenin alanla ilgili ihtiyaca cevap veren programlara yönelme, mevcut programları güncelleme, öğrenci sayısını artırma çalışmalarının yanı sıra bazı bölümlerde mutlak surette 'İngilizce İşletme'ye geçilmesi gerektiğini önemle ifade etti. Bundan sonraki kadrolaşmanın bu yönde yapılacağını açıklayan Tikici, ivedi bir biçimde bu programların uygulanacağını belirtti.

Serbest piyasa, şirketler ve küresel ekonomik kriz değerlendirmelerinde, şirketlerin mutlaka kurumsallaşması gerektiğinin altını çizen Tikici, profesyonel yaklaşmanın ve iş yaparken uzmanlaşmanın önemine değinerek, şunları söyledi:

"Geçmiş yıllarda sanayi konusunda üniversite ve şehir sorunlar yaşadı, ancak gelinen bu noktada 'Teknokent' çok önemli bir adımdır, önemli bir enstrümandır, özellikle sosyal sorumluluk projeleri ve 'Sürekli Eğitim Merkezi' üzerinden uzaktan eğitim de bu sorunun çözümü hususunda çok önemlidir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız