SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İyi Oyun Maç Kazandırır Ama.."

0
Güncellendi - 2018-11-07 00:40:42
A- A+ PAYLAŞ

Spor Toto Süper Lig ekibi Evkur Yeni Malatyaspor'un teknik direktörü Erol Bulut, "Galatasaray maçına nasıl konsantre olduysak, birinci saniyeden 90.dakikaya kadar oynadıysak, Trabzonspor maçında da aynı ciddiyetle sahada olmalıyız. Çünkü 3 puanı istiyoruz" dedi.

Süper Lig'de üst üste aldığı Galatasaray ve Aytemiz Alanyaspor galibiyetleriyle 11 hafta sonunda 18 puan toplayan Evkur Yeni Malatyaspor, ligin 12.haftasında Cuma günü sahasında Trabzonspor ile oynayacağı karşılaşmanın hazırlıklarını sürdürüyor.

Spor Toto Süper Lig'de geride kalan 11 hafta sonunda 5 galibiyet, 3 beraberlik, 3'te mağlubiyet alarak 18 puan toplayan ve haftayı yedinci sırada tamamlayan Evkur Yeni Malatyaspor, ligin 12.haftasında Cuma günü 20.00'da Yeni Malatya Stadyumu'nda Trabzonspor ile karşı karşıya gelecek.

Aytemiz Alanyaspor karşılaşması sonrası Malatya'ya dönerek, ara vermeden Trabzonspor maçının hazırlıklarına başlayan sarı kırmızılılarda üst üste alınan iki galibiyet sonrası moraller üst seviyeye çıktı.

Evkur Yeni Malatyaspor'un teknik direktörü Erol Bulut , Aytemiz Alanyaspor karşısında alınan galibiyet, Trabzonspor karşılaşması ve takımdaki son durum hakkında, Orduzu Pınarbaşı Tesisleri'nde gazetecilere açıklamada bulundu.

Alınan galibiyet sonrası morallerin düzelerek, öz güvenin geldiğini dile getiren Bulut, "Bir haftada 3 galibiyet (Galatasaray ve Alanya lig, Kırklarelispor kupa maçları) aldık. Bu sevindirici" dedi.

Bulut, Aytemiz Alanyaspor maçının kendileri adına zor geçtiğini ifade ederek, "Tabi zor olacağını biliyorduk. Çünkü Alanya, kendi sahasında daha tempolu, atak oynayan bir ekip. Bize karşıda iyi bir maç sergilediklerini düşünüyorum. Baskılı oynadılar. Ama biz, 98 dakika nasıl defans yapılır onu gösterdik. Çünkü hücum anlamında çok fazla bir şey üretemedik. Sadece defans yaptık, iyi defans yaptık. Attığımız bir golü de korumasını bildik. Bu da önemli. Rakibin kazandığı bir penaltı vardı, belki o penaltıyı gole çevirselerdi belki maç daha farklı bir skorla bitebilirdi. Ama sonuçta kurtardığımız bir penaltı var. Farnolle'un kurtardığı penaltı dönüm noktası oldu. Kalemizi iyi koruduk ve 1-0'ı da sonuna kadar koruyup, 3 puanı almasını bildik" diye konuştu.

"İYİ BİR DEFANS HEDEFİ GETİRİR"

Bulut, Aytemiz Alanyaspor karşısında iyi defans yaparak, 3 puanı aldıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Taraftarın, herkesin istediği güzel oyun. Galip geldiğinizde herkes mutlu ama bazen futbolda her zaman atak yaparak, maçı kaybedebiliyorsunuz. Bunu geçen sene yaşadık. Çoğu iyi oynadığımız, kazanmamız gereken maçlarda puan kaybettik. Bazen rakibe topu verip, iyi defans yaparak maçı kazanabiliyorsunuz. Bunun birçok örneği var. Türk ve Avrupa futbolunda örnekleri var. Biz bunu uyguladık. Abdullah hocanın güzel bir sözü var, bende üzerinde hep dururum; 'iyi bir oyun size maçı kazandırır ama iyi bir defans size istediğiniz hedefi getirir.' O yüzden biz onu uyguladık ve 3 puanı aldık. Yolumuza devam ediyoruz."

"3 PUANI İSTİYORUZ"

Trabzonspor karşısında 3 puanı istediklerini kaydeden Bulut, "Ligin 12.haftasında Trabzonspor ile karşılaşacaklarını ifade eden Bulut, "Futbolcularıma söyledim, Galatasaray karşılaşmasına nasıl konsantre olduysak, Trabzonspor maçına da aynı şekilde konsantre olmamız gerekiyor. Çünkü Trabzonspor bu ligin en pas yapan ikinci takımı. Hızlı hücuma çıkıyorlar. Şuan ufak tefek sıkıntıları gözüküyor olabilir ama biz yine de tedbirli olup, çalışmalarımızı ona göre yapacağız. Galatasaray maçına nasıl konsantre olduysak, birinci saniyeden 90.dakikaya kadar oynadıysak, Trabzonspor maçında da aynı ciddiyetle sahada olmalıyız. Çünkü 3 puanı istiyoruz" şeklinde konuştu.

"ERTAÇ'IN BİLEĞİNDE ÖDEM VAR"

Bulut, kaleci Ertaç Özbir'in bileğinde ödem olduğunu belirterek, "Ağrısı var. Kupa maçında kendisini oynatmak istedik, kendisi ağrılarından dolayı oynamak istemedi. Dönmesi bir kaç hafta daha alacak gibi görünüyor" dedi.

"BU MAÇTA BİZİ YALNIZ BIRAKMASINLAR"

Trabzonspor maçında taraftarların stadı doldurmasını istediklerini dile getiren Bulut, "Taraftarımızın stadı dolduracağını umut ediyorum. Çünkü bizim için gerçekten çok önemli bir maç. Sadece Galatasaray maçını göz önünde bulundurmamız lazım. Galatasaray maçına sağ olsunlar 20-22 bin taraftar geldi. Ama şuanda biz iyi bir grafik çiziyoruz, son  bir haftada 3 galibiyet aldık, takımın morali yerinde. Taraftarında moralinin yerinde olduğunu düşünüyorum. Onlardan ricam bu maçta takımı yalnız bırakmasınlar" dedi.

SAKATLAR..

Evkur Yeni Malatyaspor, 9 Kasım Cuma akşamı saat 20.00’de Trabzonspor ile oynayacağı karşılaşmanın hazırlıklarını sürdürüyor. Alanya maçında sakatlanan Donald, bordo-mavili ekibe karşı forma giyemeyecek.

Nurettin Soykan Tesisleri’nde gerçekleştirilen antrenmana sakatlığı bulunan kaleci Ertaç Özbir, ameliyat sonrası iyileşme sürecini geçiren forvet Ömer Şişmanoğlu ve geçen haftaki Alanyaspor maçında sakatlanan Mitchael Donald katılmadı.

Bu futbolculardan Donald’ın ayak bileğindeki ödemden dolayı Trabzonspor ile oynanacak maçta forma giymesinin çok zor olduğu, Hollandalı futbolcunun tedavisine başlanıldığı belirtildi. Uzun süredir sakatlığından dolayı antrenmanlara katılamayan sağ bek Sincere Seth de takımla birlikte çalışmalara başladı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Mustafak (5 yıl önce)
    Erol hoca ertaç dönmesede olur forvet forvet lazım
    0
    0
    Yanıtla
  • Misafir44007 (5 yıl önce)
    Erol hocam helal olsun sana ve ekibine... Yolunuz açık olsun...
    0
    0
    Yanıtla
  • Tekin (5 yıl önce)
    Cuma günü akşam herkes maça.Tam taraftara iş düşecek maç.Trabzonspor u yenersek daha kimse tutamaz bizi.Hadi Maça.
    0
    0
    Yanıtla
  • suat dayı (5 yıl önce)
    arkadaşlar şu anda puan cetvelindeki durumumuz kimseyi rahatlatmasın, çünkü bütün takımların güçleri birbirine yakın. burası süper lig. alt sıralardaki takımların kadrosu zayıf olduğundan mı az puan aldılar acaba. hepside taş gibi takımlar. bu ligde en alttaki takım en üstteki takımı yenebiliyor. sözü şuralara getireceğim. biz bu sene çok başarılı olup avrupa kupalarına da gidebiliriz, ligi orta sıralarda da bitirebiliriz. düşme hattının üzerinde de bitirebiliriz. ama dileğimiz, içimizden geçen avrupa kupalarına katılmak tabi.
    0
    0
    Yanıtla